Annonce
Randers HH

Kun fire seniorspillere: Overlevelse skal give Randers HH's fremtid hår på brystet

Som bekendt har Randers HH sagt farvel til alle profilerne fra sidste sæson i 1. division. Faktisk er der kun to spillere tilbage til fra nedrykningssæsonen, når kronjyderne søndag tager hul på 2. division med et hold, der primært består fU19-spillere. Arkivfoto: Axel Schütt
Randers HH har fået samlet en ny trup og trænerteam til den nye sæson i 2. division. Det bliver en kamp for overlevelse, hvor fundamentet til en ny kultur skal lægges ved hjælp af de unge talenter.

Randers: Randrusianske håndboldtilhængere, som håber på en hurtig tilbagevenden til 1. division for Randers HH, må hellere lige klappe hesten.

Kun fire ud af 20 mand i truppen er seniorspillere. Resten er stadig så unge, at de sideløbende med den kommende sæson i 2. division repræsenterer kronjydernes hold i U19-ligaen.

Derfor handler det først og fremmest om at skabe det fundament, der over tid kan danne afsæt til et nyt kronjysk håndboldeventyr i ligasystemet.

- Vores målsætning er overlevelse. Vi skal have gjort drengene klar til næste år, hvor de skal op og overtage holdet. Sæsonen skal give dem den erfaring, som gør, at vi stille og roligt kan begynde at spille os opad, siger Kim Johansen, cheftræner i Randers HH.

- Vi er udmærket klar over, at vi skal starte fra scratch og bygge holdet ved at finde tilbage til klubbens tidligere kultur, hvor det var vores egne spillere, der spillede. Truppen består af unge spillere, som på sigt forhåbentlig kan spille Randers op til, hvor vi var før, men vi skal også være realistiske om, at det er et helt nyt hold på seniorplan, tilføjer cheftræneren.

Annonce

Randers HH's trup til 2. division

Seniorspillere:

Nicklas Fast (Randers HH)

Emil Nybro (Hornbæk SF)

Simon Baun (Hornbæk SF)

Emil Kirkemann (Randers HH)

I parentes bemærket, hvilken klub spilleren repræsenterede sidste sæson.

U19-spillere:

Simon Andersen

Mathias Jessen

Sigurd Rasmussen

Anders Pind

Tobias Degn

Mathias Olsen

Philip Bjerg

Søren Enøe

Emil Vrang

Jeppe Varming

Mads Roed

Martin Vemmelund

Magnus Vistoft

Ib Lemin

Jonatan Stjernholm (skadet)

Jeppe Winther (skadet)

De få skal gå forrest

Selvom aldersgennemsnittet begrænser sig til de knap 20 år har nogle af de unge spillere allerede stiftet bekendtskab med seniorhåndbold, da de fik lov til at være med på 1. divisionsholdet sidste sæson.

Det forpligter nu, hvor der er brug for al den erfaring, der kan klemmes ud af truppen.

- De, der var inde omkring 1. division sidste år, har jo fået hår på brystet ved at træne med der. De skal særligt gå forrest til træning, så vi kan få hårdheden ind, så vi er klar til kampene, hvor man må meget mere end i ungdomshåndbold.

- Jeg tænker specielt på spillere, som Tobias Degn og Martin Vemmelund, som var fast med i 1. division. De skal sammen med de tilbageværende seniorspillere træde i karakter og vise vejen, siger Kim Johansen.

Det er en svær opgave, som cheftræneren da heller ikke forventer, kan løses til UG hver gang. Det er nu engang en kalkuleret risiko, at der kan komme nogle sportslige svipsere hist og her, når man spiller med unge talenter.

- Selvom vi har en base, skal vi være klar over, at det få gange kan ende med at falde helt igennem. Så er det om at rejse os hurtigst muligt og acceptere, at der kommer fejl. Forhåbentlig er det også sådan, at vi kan drille nogle af topholdene og få point mod de hold, som vi håber at slå, når vi rammer vores topniveau, siger Kim Johansen.

Udset nøglekampe

Om evnerne er til at udfordre de bedste, får kronjyderne lynhurtigt afprøvet. I de fire første opgør venter der kampe mod tre hold fra sidste sæsons top fem samt en nedrykker fra 1. division.

- Det kan komme til at se grimt ud, men vi kan forhåbentlig vende det til noget positivt og måske lave en overraskelse eller to, som vi kan tage med til de kampe, hvor vi skal toppe, siger Kim Johansen.

Cheftræneren har allerede udset sig de modstandere, som der skal hentes point imod for at overleve.

- Vi har nøglekampe mod Hammel, Tvis og Skive, og så håber vi på, at vi kan spille lige op med Roslev og Hjallerup.

Opskriften på succes mod både direkte konkurrenter og favoritter er den samme. Det må ikke blive afgjort på muskelstyrke, for så bliver det en alt for stor ulempe at spille med U19-spillere.

- Fysisk kommer vi til at hænge efter nogle af holdene, og det skal vi kompensere for med hurtigt og flot håndbold. Vi skal turde at jagte første- og andenbølgen, men også have hovederne til at turde slå bolden i jorden og stole på, at vores koncept er stærkt nok. Vi må ikke lade os kyse, siger Kim Johansen.

Uro ingen undskyldning

På trods af økonomisk kaos i klubben og fire måneder uden cheftræner for førsteholdet har der været rig mulighed for at skabe en spillemæssig base.

Først og fremmest spillede de mange U19-spillere på hold sammen under Kim Johansen sidste sæson, men de har også været i gang med sommertræningen siden maj.

- Al den uro, der har været i klubben, har givet ro på talentdelen, fordi jeg har haft alle mine U19-spillere hele opstarten, da der ikke var noget seniorhold, de kunne hentes op til. Vi har kunnet bygge en bedre træningskultur op på U19, så vi er langt mere sammentømret end tidligere, siger Kim Johansen.

Det unge kuld blev suppleret af Emil Kirkemann og Nicklas Fast i løbet af august, som havde brug for at træne med, da seniorholdet fortsat kæmpede for eksistensen.

Derfor er det kun de to spillere, der er kommet til fra Hornbæk SF, Emil Nybro og Simon Baun, som er helt nye på holdet.

- På den måde kan al uroen omkring klubben ikke være en undskyldning, hvis vi ikke præsterer, slår Kim Johansen fast.

Randers HH spiller den første kamp i 2. division på søndag klokken 15.00 i Arena Randers, hvor Aars HK kommer på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce