Annonce
Randers

Kunne vi friste med en gratis pølse? Avisens pølsevogn kommer forbi Føtex på Mariagervej

Billedet her er fra Politik og Pølsers besøg i Ryomgård i sidste uge. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Avisens kampagne i forbindelse med folketingsvalget "Politik & pølser" kulminerer onsdag eftermiddag ved Føtex på Mariagervej.
Annonce

Randers: Føtex på Mariagervej lægger p-plads til, når avisens rullende pølsevogn slår klappen op og inviterer på hotdogs og en snak med en række lokale folketingskandidater.

Arrangementet er det sjette i rækken, hvor pølsevognen med mandskab i valgkampen lægger vejen forbi Grenaa, Ryomgård, Auning, Mariager og Hadsten.

Nu er der lagt op til den store finale, hvor antallet af inviterede folketingskandidater er skruet op til ni. Der bliver altså rig lejlighed til at gå kandidaterne på klingen og få inspiration til, hvem man skal sætte kryds ved 5. juni, hvis beslutningen ikke allerede er truffet.

I spidsen for de ni inviterede politikere er Ole Birk Olesen, der er transport-, bygnings- og boligminister i den siddende, blå regering. Ole Birk Olesen er Liberal Alliances spidskandidat i Østjylland. Ved sidste valg opnåede den sønderjysk fødte københavner 5.941 personlige stemmer og var dermed en af de store stemmeslugere i Østjyllands Storkreds.

Socialdemokratiet stiller op med de to - fra lygtepælene kendte - Randers-kandidater, Malte Larsen og Iben Sønderup. Malte Larsen stiller op i borgmester Torben Hansen gamle kreds, Randers Nord. Han er i øjeblikket stedfortrædende medlem af Folketinget for sit parti. I Randers Syd hedder den socialdemokratiske kandidat Iben Sønderup. Siden 2014 har hun været socialdemokratisk medlem af Randers Byråd.

Ligesom socialdemokraterne stiller Venstre op med både kandidaten fra Nord og Syd. Simon Ø. Simonsen stiller op i Randers Nord. Han blev kandidat for Venstre i 2016 og har ballast med sig fra erhvervslivet. Michael Aastrup Jensen behøver ikke den store præsentation. I 2001 blev han som 25-årig landets yngste borgmester. Siden har han skiftet borgmesterkæden ud med et sæde i Folketinget, hvor han har siddet siden 2005. I dag er han sit partis udenrigs- og udviklingsordfører.

Dansk Folkeparti er repræsenteret ved Claus Kvist Hansen, der stiller op i Randers Syd. Han blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2015 med 1.564 stemmer.

Charlotte Broman Mølbæk er kendt fra Randers Byråd som Socialistisk Folkepartis enlige medlem. Hun stiller op i Randers og spås gode chancer for at erobre mandat nummer to til SF i Østjyllands Storkreds. Det første går formentlig til Kirsten Normann Andersen.

David Munk-Bogballe er ny kandidat for Det Konservative Folkeparti i Randers Nord og Syd. Han er med sine 2,02 meter til at få øje på. Han er født og opvokset i Aarhus, men har studeret og boet mange år udenlands.

Rosinen i pølseenden er Mogens Birkelund, der stiller op som partiet Klaus Riskær Pedersens spidskandidat i Østjylland.

Mogens Birkelund er uddannet svagstrømsingeniør. Birkelunds primære fokusområde bliver partiets klima- og miljøpolitik. Og en af mærkesagerne bliver blandt andet at få indført betaling på nogle af de danske veje.

Der er betjening i pølsevognen fra klokken 16-18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce