Annonce
Østjylland

Kunsten kan give folk med demens et bedre liv

Birgit Pedersen (til højre) på Aros-standen, der har besøg af Linn Wittendorff og Jan Elton. Foto: Flemming Krogh

Aros tilbyder forløb for folk med demens og deres pårørende.

Annonce

AARHUS: Kunst kan gøre livet lykkeligere for mennesker med demens og deres pårørende, og kunstmuseet Aros i Aarhus har et tilbud.

Inspektør på museet, Birgit Pedersen, er klar til at sætte kunsten i spil alle de steder, hvor nogle kan have gavn af det.

- Vi tager gerne ud og besøger folk på institutioner eller andre steder, hvor nogen kan se muligheder.

Men mest kommer folk på museet midt i Aarhus.

- Vi forsøger at skabe gode stunder og kvalitetstid, for eksempel ved at tage mennesker med demens og de pårørende med i udstillingen med billeder fra Guldalderen. De fleste har været ude at rejse, så vi viser dem gerne Martinus Rørbyes billeder fra Konstantinopel, og det vækker minder hos de fleste. Det gør også de smukke billeder med landskaber og natur. Vi tager også gæsterne med i vores værksted og lader dem male med krydderier, så de mærker duftene, og der er musik til, fortæller Birgit Pedersen.

Forløbet er på seks gange.

Annonce

Tænke sammen

I Aros-standen på demenskonferencen var Jan Elton på besøg. Han er tidligere journalist, 67 år og fra Varde, Hans hustru er dement og på plejehjem.

- Det er et godt initiativ, og beretninger om demens bør fortælles igen og igen. Det er godt at have fokus på demens i en hel uge. Nogle syge bliver svært handicappede, og de pårørende bliver slidt op, siger han.

Projektleder i Aarhus Kommune, Linn Wittendorff på 30 år, var også i Aros-standen.

- Jeg henter inspiration. Her er det godt, at fagfolk og pårørende er sammen. Vi skal tænke sammen og ikke køre ad én bane, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Norddjurs For abonnenter

Elendig timing: Men borgmesteren fortryder ikke sin beslutning om nyt pingvinanlæg

Annonce