Annonce
forside

Kunsthuset og alle dets udstillere bliver lige i nærheden

Randers Kunsthus, der den seneste måned har holdt til i det tidligere Svane Apoteket, rykker om i baggården

Svaneapoteket har ­indtil ­begyndelsen af august været brugt til udstillinger for Randers Kunsthus. ­Samtidig med at Decorate Shop rykker ind i det tidligere apotek med facade ud til ­Middelgade, er Randers Kunsthus ­rykket ind i bygninger i baggården.

Annonce

Her råder Randers Kunsthus nu over det samme antal kvadratmeter, men de er fordelt på fire rum.

»Der er nogle af udstillerne, der ­synes at lokalerne heromme er bedre end ­apoteket, fordi der er flere rum,« ­fortæller lederen af Randers Kunsthus, Inger Seeberg, Ulstrup.

»Alle udstillerne har valgt at flytte med om i baghuset.«

Man skal altså igennem porten ved ­siden af apoteket, hvis man fortsat ved se udstillingerne i Randers ­Kunsthus. Åbningstiderne er de samme som ­tidligere.

Der er 41 udstillere tilknyttet Randers Kunsthus, fortæller Inger Seeberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kritisk elev truet med udsmidning: Det er rektor, der mobber

En rektor på et gymnasium i Lyngby truer med at smide en elev ud, fordi hun mobber. Sandheden er, at det er rektor, der mobber eleven, og det er rektor, der burde smides ud, fordi hun ikke er værdig til sit job. Katrine Fischer går i 2.g på linjen International Economics & Marketing på Lyngby Handelsgymnasium og beklagede sig i et debatindlæg i Berlingske over ”sløve og ugidelige medstuderende”, der ikke forbereder sig og ødelægger undervisningen for dem, som gerne vil lære. Rektor Pernille Bogø Bach har givet Katrine en skriftlig advarsel for mobning og truet med ”skrappere sanktioner”, altså udsmidning, hvis hun igen overtræder skolens ”antimobbestrategi”. Mundtligt har Katrine angiveligt fået at vide, at det vil være en ny forseelse, der altså kan føre til ”skrappere sanktioner”, hvis hun udtaler sig om sin advarsel. Det gør hun heldigvis alligevel. Her troede man, at en gymnasierektors fineste opgave er at fremme den gode indlæring på sin skole. Her troede man, at hun om nogen burde opfordre elever til at tage selvstændig stilling og rose dem, der rejser kritik og gør opmærksom på problemer. Her troede man, at hun ville opfordre sine elever til at ytre sig og tage del i en demokratisk debat. Men så troede man altså forkert. Pernille Bogø Bach tør naturligvis ikke stille op til interview med Berlingske, men svarer skriftligt, at ”ytringsfriheden er også under ansvar”. Mon rektor tænker på det ansvar, straffelovens injurieparagraffer omtaler? Det er ikke hendes opgave at tage stilling til. Eller mener hun, at skolens antimobbestrategi er vigtigere end at lytte til en elev, der påpeger problemer på skolen? Det kan vi jo ikke vide, når hun gemmer sig bag tastaturet. Hvad vi derimod ved er, at rektor med sin reaktion har vist sig mistænkeligt tæt på at være uegnet til at lede en uddannelsesinstitution. Hun bør have en skriftlig advarsel og ved næste overtrædelse smides ud. Og samtidig bør Katrine og ligesindede elever have en medalje.

Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Randers FC For abonnenter

Fem grunde: Derfor vinder Randers FC søndagsbraget mod AGF

Annonce