Annonce
forside

Kunsthuset og alle dets udstillere bliver lige i nærheden

Randers Kunsthus, der den seneste måned har holdt til i det tidligere Svane Apoteket, rykker om i baggården

Svaneapoteket har ­indtil ­begyndelsen af august været brugt til udstillinger for Randers Kunsthus. ­Samtidig med at Decorate Shop rykker ind i det tidligere apotek med facade ud til ­Middelgade, er Randers Kunsthus ­rykket ind i bygninger i baggården.

Annonce

Her råder Randers Kunsthus nu over det samme antal kvadratmeter, men de er fordelt på fire rum.

»Der er nogle af udstillerne, der ­synes at lokalerne heromme er bedre end ­apoteket, fordi der er flere rum,« ­fortæller lederen af Randers Kunsthus, Inger Seeberg, Ulstrup.

»Alle udstillerne har valgt at flytte med om i baghuset.«

Man skal altså igennem porten ved ­siden af apoteket, hvis man fortsat ved se udstillingerne i Randers ­Kunsthus. Åbningstiderne er de samme som ­tidligere.

Der er 41 udstillere tilknyttet Randers Kunsthus, fortæller Inger Seeberg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad os lette på Cimbria-cappen

Det er seks sæsoner siden, at Randers Cimbria for første gang i klubbens historie spillede sig i finalen og vandt DM-sølv i basketball. Siden har det udelukkende været et spørgsmål om, hvorvidt mesterskabet skulle havne i Aarhus eller Horsens. De seneste fem DM-finaler har været et anliggende mellem Bakken Bears og Horsens IC. Men i denne sæson ser Randers Cimbria ud til for alvor at være tilbage som en seriøs finalebejler. Aktuelt ligger de på førstepladsen i basketligaen efter sidste uges sejr over netop Horsens IC. Det er stadig tidligt på sæsonen, der er stadig lang vej til en finaleplads, og Bakken Bears vil med deres enorme budget og erfaring altid være guldfavoritten. Men går Cimbria i finalen, vil det være en langt større bedrift end i 2014. Dengang viste succesen sig at være bygget på en økonomisk luftkastel, der allerede sæsonen efter bragte klubben i så store problemer, at kun et smuthul i reglerne forhindrede en tvangsnedrykning fra ligaen. Historien har i det hele taget været turbulent i Cimbria, der tilbage i 2010 faktisk endte med at gå konkurs og måtte starte forfra i 2. division. Det er spor, der skræmmer, men projektet anno 2019 virker mere solidt. Klubben er stadig personificeret ved erhvervsmanden Morten V. Hansen, der har været med hele vejen op igennem 00erne. Uden ham, intet ligabasket i Randers. Men Morten V. Hansen har de senere år forsøgt at skabe et bredere fundament under klubben ved blandt andet at ansætte den tidligere spiller, Mike Nielsen, som forretningsfører. Det er dog efter sigende stadig opad bakke sådan for alvor at vinde opbakning fra byens erhvervsliv. Det er en skam. For der sker mange gode ting i klubben, der er dygtige til at involvere sig i det lokale liv med blandt andet populære besøg på byens skoler. Der er grund til at lette på cappen og krydse fingre for, at det i denne sæson rækker hele vejen til finalen. Det vil være en tiltrængt succeshistorie for sporten i Randers.

Annonce