x
Annonce
forside

Kunsthuset og alle dets udstillere bliver lige i nærheden

Randers Kunsthus, der den seneste måned har holdt til i det tidligere Svane Apoteket, rykker om i baggården

Svaneapoteket har ­indtil ­begyndelsen af august været brugt til udstillinger for Randers Kunsthus. ­Samtidig med at Decorate Shop rykker ind i det tidligere apotek med facade ud til ­Middelgade, er Randers Kunsthus ­rykket ind i bygninger i baggården.

Annonce

Her råder Randers Kunsthus nu over det samme antal kvadratmeter, men de er fordelt på fire rum.

»Der er nogle af udstillerne, der ­synes at lokalerne heromme er bedre end ­apoteket, fordi der er flere rum,« ­fortæller lederen af Randers Kunsthus, Inger Seeberg, Ulstrup.

»Alle udstillerne har valgt at flytte med om i baghuset.«

Man skal altså igennem porten ved ­siden af apoteket, hvis man fortsat ved se udstillingerne i Randers ­Kunsthus. Åbningstiderne er de samme som ­tidligere.

Der er 41 udstillere tilknyttet Randers Kunsthus, fortæller Inger Seeberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Pas godt på vores efterskoler. Det gælder den demokratiske dannelse af vores børn

Selv om det ikke er livsnødvendigt for vores danske samfund at holde liv i samtlige efterskoler, der er i vores land, er det alligevel glædeligt, at regering og folketing har fundet en pulje penge på 170 millioner kroner, der kan hjælpe efterskolerne gennem den historisk ekstreme coronakrise, som hele vores verden gennemlever i disse dage og måneder. Sammen med landets øvrige frie og private grundskoler er efterskolerne en vigtig valgmulighed for børn og forældre i et frit demokratisk samfund som det danske. Hvis ikke, vi havde alternativerne, men alene havde den kommunale folkeskole, ville vi være et fattigere samfund, et fattigere demokrati. Og hvis ikke, vi havde alternativerne, men alene en offentligt ejet folkeskole med monopolstatus, ville vi ikke have den konkurrencesituation, der gør alle parter på markedet bedre. Derfor er det glædeligt, at en økonomisk hjælpepakke for efterskoler forhåbentligt sikrer, at den demokratiske dannelse af vores børn også i fremtiden kan foregå der, hvor børn og forældre selv ønsker det - i den kommunale folkeskole, i frie skoler, i private skoler, på efterskoler. For det er den demokratiske dannelse af vores børn, det handler om, og der er næppe meget andet, der er mere vigtigt, når vi snakker om at sikre fremtiden for et af verdens fineste demokratier, vores demokrati. Netop nu kæmper personalet på landets efterskoler en beundringsværdig kamp for at bevare kontakten med de mange elever, der siden midten af marts har været hjemsendt fra det efterskoleår, der for mange står som den stærkeste periode i livet. Opfindsomheden er imponerende med virtuelle kaffeaftener, online godnatrunder, sangtimer på Facebook og livehistorier på Instagram - for blot at nævne nogle få eksempler fra efterskolen i Mellerup. Dette personale og disse børn har ikke brug for at frygte for efterskolernes fremtid. De har brug for ro på deres egen aktuelle hverdag, der indtil videre må foregå hver for sig, hjemme i lærerboligen og hjemme hos forældrene.

Randers

Populært issted i Kristrup stoppet i udeservering: Politiet tog medansvar for misforståelsen

Annonce