Annonce
Østjylland

Kunstnere fik benspænd: Småt kan også være stort

Lisbeth Thingholm leder efter storskrald. Det er der kommet denne boks ud af. Foto: Axel Schütt
47 hoveder og hænder reagerede vidt forskelligt på opgave: Lav et værk på 30 x 30.

AARHUS: Giv 47 kunstnere et emne for et kunstværk og se, hvad der kommer ud af det.

Det er hvad sammenslutningen af professionelle kunstnere i Aarhus, Prokk, har gjort, og resultatet kan nu ses i kunstnerhuset Spanien 19B. Og det kan nok være, de kreative hjerner har fået noget forskelligt ud af det.

Emnet hed 30 x 30, og det kan være så meget. Flest har taget det som et mål for deres lærred, andre for en grundplan eller soklen til deres skulptur eller for en boks, der så oven i købet bliver 30 x 30 x 30 centimeter.

Omkring halvdelen af Prokks medlemmer er med på og ved de hvide vægge på første sal i huset, hvor en del af byens kunstnere arbejder til daglig.

For Annette Faunsø var opgaven lidt af en øjenåbner.

- Jeg fandt ud af, at småt også kan være stort. Sådan et lille billede kan jeg hurtigt fyre af, men det viste sig at være en god udfordring at arbejde i det lille format. Og tænk bare, hvor lille, Mona Lisa er, siger hun.

30 x 30 og Mona Lisa

30 x 30 er en festugeudstilling med 47 kunstnere, der er medlem af Prokk. Kan ses fra 31. august til 8. september på første sal i kunstnerværkstedet Spanien 19B i Sydhavnen, Aarhus. Åbningstider kl. 11-17. Gratis entre. Artist talk søndag 8. september kl. 15.

.

Til samenligning med formatet 30 x 30 har Mona Lisa, det mest kendte maleri i verden, størrelsen 77 x 53 cm. Det er malet af italieneren Leonardo Da Vinci 1503-1506. Maleriet var bestilt af den italienske forretningsmand Francesco Del Giocondo og skulle portrættere hans hustru Lisa Gherardini. Mona er en sammentrækning af madonna, der betyder "my lady".

Annonce

Kunst af affald

Lisbeth Thingholm har ledt efter affald.

- Der står så meget efterladt på gaderne som storskrald, og det kan bruges til kunst. Jeg kigger altid efter det, siger hun, der har fundet nogle hvidmalede spånplader, har skåret dem ud i 30 x 30 centimer, sat dem sammen til en boks og fræset i dem.

- Det er bævreasp, siger hun, mens hun viser, hvordan mønstret ligner udstrakte grene i et flot perspektiv.

Kassen kan vendes og drejes, og så ændrer kunsten sig. For god ordens skyld kan et lille Ikea-logo ses på træet. Så ved vi, hvor det oprindeligt kommer fra.

- "Tremula" er titlen, og det er det latinske navn for bævreasp.

Marianne Steenholdt Bork har lavet en hund på en plade med formatet 30 x 30. "Mind the Gap" og "Vinhandler Bølls hund" er titlen som en påmindelse om, at vi skal se, hvor vi går - og så er der hunden, der vogter os.

Udstillingen er åben og kan ses til 8. september.

Annette Faunsø med sit værk. Foto: Axel Schütt
Marianne Steenhholt Bork har Bølles hund med. Foto: Axel Schütt
"Maya God, Diosa de Maya" er skabt af Marianne Tønnesen på en sokkel på 30 x 30 cm. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce