Annonce
Syddjurs

Kunstnere fra alle verdenshjørner vil til Maltfabrikken

Den sydkoreanske kunstner Heo Chan-mi maler med tæpper - ofte som et led i en performance, hvor hun både svøber sig i tæppet og bruger det som maleredskab. Chan-mi ser frem til at udforske landskabet i og omkring Ebeltoft, når hun tager ophold som en af seks kunstnere i residens på Maltfabrikken. PR-foto
Seks nye kunstnere er nu blevet udvalgt til Malt AIR, Maltfabrikkens resindency-program for internationale billedkunstnere.
Annonce

EBELTOFT: Nu er andet hold internationale kunstnere klar til at rykke ind på Maltfabrikken i kunstnerresidensen Malt AIR.

De seks nye kunstnere er udvalgt af en jury blandt godt 350 højt kvalificerede internationale ansøgere, og de får nu tilbudt et tre-måneders ophold med fast base og eget atelier på Maltfabrikken i Ebeltoft i løbet af perioden september 2020-juli 2021.

De seks udvalgte kunstnere kommer fra næsten alle verdens hjørner: Ludovic Beillard fra Frankrig, Chih-Chung Chang fra Taiwan, Jonna Kina fra Finland, Heo Chan-mi fra Sydkorea, Mahbub Jokhio fra Pakistan og Paola Monzillo fra Uruguay.

- Midt i Corona-stilheden er det befriende at opleve, hvordan kunstverdenen stadig lever og lægger planer for fremtiden. Vi har fået positive tilsagn tilbage fra kunstnerne, og vi har mere end nogensinde brug for den internationale udveksling og det kunstneriske fællesskab, som kunstnerresidensen repræsenterer, siger Vibeke Wang, projektleder på Maltfabrikken, i en pressemeddelelse.

Kunstnere i Malt AIR

Seks nye kunstnere er udvalgt til at opholde sig på Maltfabrikken i perioden september 2020-juli 2021:

Chih-Chung Chang (Taiwan, f. 1986) arbejder med spændingsforholdet mellem menneske, civilisation og natur. Hans udgangspunktet er industrihavne og den maritime kultur. Chang ønsker at undersøge havnene i Ebeltoft og Aarhus. Hvordan forholder vi os til miljøet og forurening i havnene, og hvordan forbinder havet og skibe mennesker, og genfortolke dem set fra et østasiatisk perspektiv.

Jonna Kina (Finland, f. 1984) kombinerer i sine værker ofte video, billede, lyd og installation. Hun vender op ned på tingene og fordrejer virkeligheden en anelse, så den fremstår absurd og komisk.

Heo Chan-mi (Sydkorea, f. 1991) arbejder med det traditionelle kunstmedie, maleriet, men i stedet for at bruge pensler, maler hun med tæpper - ofte som et led i en performance, hvor hun både svøber sig i tæppet og bruger det som maleredskab. Chan-mi ser frem til at udforske landskabet i og omkring Ebeltoft.

Ludovic Beillard (Frankrig, f. 1982) arbejder i et bredt felt med skulpturer, malerier og installationer. Han henter inspiration fra religiøse skulpturer, commedia dell'arte og det groteskes æstetik.

Mahbub Jokhio (Pakistan, f. 1992) spænder indholdsmæssigt som stilistisk. Han arbejder med temaer som historie og religion, kærlighed, død og natur, i medier, der strækker sig fra collager og maleri til video og performance. Med arbejdstitlen ”Noah’s Dream” vil han undersøge, hvordan vi i Danmark generelt, og Ebeltoft i særdeleshed, forholder os til havet og klimaet, med henblik på at finde nye strategier for, hvordan vi håndterer de naturmæssige forandringer.

Paola Monzillo (Uruguay, f. 1986) arbejder i collage, tegninger og installationer. Senest har hun undersøgt myterne om vikingerne, hvilket også vil være genstand for hendes arbejde i Danmark.

Annonce

Fantastisk mulighed

Malt AIR, som er støttet af Statens Kunstfond og drives i et partnerskab mellem Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst, tilbyder ophold til to kunstnere ad gangen. Foruden lejligheden til at fordybe sig i Maltfabrikkens værksteder og atelierer er det et væsentligt aspekt i residency-programmet, at kunstnerne får mulighed for at etablere en god forbindelse til det danske billedkunstmiljø.

- Nu er vi blevet det første års erfaringer rigere, så vi er klar til projektets andet år med en god forståelse for, hvad der skal til for at skabe de bedste betingelser for vores kommende residenters ophold og kunstneriske udvikling, mens de er her, fortæller Jacob Fabricius, direktør for Kunsthal Aarhus, i pressemeddelelsen.

Kim Haeju, direktør ved Art Sonje Center i Sydkorea var jurymedlem i udvælgelsen af de seks kunstnere. Hun fortæller, at det har været berigende og overvældende at læse de mange kvalificerede ansøgninger igennem.

- Det er en fantastisk mulighed kunstnerne får i Danmark, og omvendt får jeres land nye, internationale strømninger, som uden tvivl vil efterlade aftryk og give udsyn, fortæller hun samme sted.

Annonce

Afbrudt af corona

P.t. står kunstnerboligen i Ebeltoft næsten tom. Kunstnere fra Canada, Sydkorea og Spanien må vente til verdens grænser igen lukker op. Dog har den tyske skulptør Karolin Schwab frivilligt valgt at blive i Danmark. Efter sit ophold i Malt AIR er det svært at vende hjem til Berlin, fortæller hun.

Karolin Schwab har, som følge af sit ophold, fået en udstillingsaftale med Arken Museum for Moderne Kunst. Hun har planer om at flytte hertil og vil realisere en skulptur i vigen ved Ebeltoft.

Den nigerianske kunstner Kelani Abass, som også har været i Malt AIR, var nødsaget til at tage hjem på grund af corona-krisen, men han vender tilbage med sin familie, så snart det er muligt.

Jonna Kina fra Finland kombinerer ofte video, billede, lyd og installation i sine værker. Hun vender op ned på tingene og fordrejer virkeligheden en anelse, så den fremstår absurd og komisk. for at vække publikums nysgerrighed. PR-foto
Mahbub Jokhio, pakistansk kunstner, vil undersøge, hvordan vi i Danmark generelt, og Ebeltoft i særdeleshed, forholder os til havet og klimaet, med henblik på at finde nye strategier for, hvordan vi håndterer de naturmæssige forandringer. PR-foto
Paola Monzillo fra Uruguay arbejder i collage, tegninger og installationer. Senest har hun undersøgt myterne om vikingerne, hvilket også vil være genstand for hendes arbejde i Danmark. PR-foto
Den franske kunstner Ludovic Beillard arbejder i et bredt felt med skulpturer, malerier og installationer. Med inspiration fra religiøse skulpturer, commedia dell’arte og det groteskes æstetik inkorporerer han referencer og anekdoter relateret til middelalderen og gotikken i sine værker. PR-foto
Chih-Chung Chang fra Taiwan tager ofte udgangspunkt i industrihavne og den maritime kultur. Han baserer sine værker på tekst, som tager form i totalinstallationer med video, maleri, historiske dokumenter og fotografi. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce