Annonce
Østjylland

Kunstskib for børn lægger til kaj

Børnekunstskibet M/S Bibiana kommer til Hadsund og Hobro for at lade børn tegne fremtidens eventyrlige havne. Foto: Bibiana Danmark

Hadsund og Hobro får i den kommende uge besøg af M/S Bibiana, der er Danmarks første kunstskib for børn.

Hadsund og Hobro får i den kommende uge besøg af M/S Bibiana, der er Danmarks første kunstskib for børn.
M/S Bibiana er et sejlende troldmandens værksted og en undervisnings-platform, som med støtte fra Nordea-fonden besøger 10 nordjyske havnebyer under overskriften »Den eventyrlige havn«, og som giver børnene mulighed for at komme med deres bud på fremtidens havne i deres egne lokalområder.
Skibet starter sin tur i Mariagerfjord Kommune ud med ankomsten til Hadsund Havn mandag formiddag, hvorefter turen går videre til Hobro med ankomst fredag formiddag.
Annonce

Fremtidens havnerum

M/S Bibiana er lastet med børneillustrationskunst fra de syv verdenshave. Illustrationskunsten binder ifølge besætningen på M/S Bibiana den fysiske verden sammen med eventyret og inspirerer dermed børnene til at sætte sig i illustrationskunstnerens sted.
Tanken er således, at børnene under deres besøg på skibet skal udvikle fantasifulde rum på havnen og i havet ud fra en problemstilling, man har i hvert lokalområde. De fantasifulde havnerum skal børnene visualisere ved hjælp af modelbyggeri og tegninger i M/S Bibianas Virtual Reality-studie. Her kan de bevæge sig rundt i deres egen arkitektur, ligesom »de voksne« også har mulighed for at træde ind i børnenes verden.
»Som de første i Danmark og måske i verden tager vi børns stemme med helt ind i arkitekturen gennem landets første kunst- og arkitekturskib for børn. Vi lader dem fortælle og udvikle vores havne, og vi glæder os til at høre dem fortælle, hvordan netop deres havn på en helt ny måde kan blive et magisk sted, en del af den lokale identitet og åbne de voksnes øjne for, hvordan havnen er en skatkiste af muligheder for dem regionale udvikling,« siger Janne Bech, der er direktør og kurator ved Bibiana Danmark.
M/S Bibiana bliver i Hobro indtil 25. september. Besøgende på skibet kan desuden se den oscarnominerede animationsfilm »Sangen fra havet« om aftenen 19., 23. og 24. september.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce