Annonce
Randers

Længe ventet svar landede i e-boksen i nat: Flere unge får førsteprioriteten opfyldt

Den mest søgte uddannelse i Randers er VIA University Colleges uddannelse til sygeplejerske med hele 528 ansøgere, mens uddannelsen til VVS-installatør på Erhvervsakademi Dania med seks ansøgere tegner sig for den mindst søgte. Arkivfoto: Morten Stricker
Mens VIA University College i Randers kan melde fuldt hus på alle uddannelser, er der stadig ledige pladser at finde på Erhvervsakademi Danias 13 uddannelser i byen.
Annonce

Randers: I nat har tusindvis af ansøgere landet over endelig fået svar på, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelse.

I alt har 65.714 unge fået tilbudt en plads på en videregående uddannelse, hvilket er én procent mere end sidste år og det næsthøjeste antal nogensinde. Hele 82 procent har fået deres førsteprioritet opfyldt, og det glæder uddannelses- og forskningsminister Ane Halsbo-Jørgensen.

- Det er dejligt, at så mange har lyst til at uddanne sig. Jeg håber, at de får en god studietid, gør sig umage og følger deres nysgerrighed og dyrker fællesskabet, lyder det i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Annonce

Flere sygeplejersker på vej

I Randers er 264 ansøgere optaget på en af VIA University Colleges tre uddannelser til sygeplejerske, pædagog og psykomotorisk terapeut. Det er lidt flere end sidste år, hvilket blandt andet skyldes, at antallet af pladser på sygeplejerskeuddannelsen i forbindelse med årets optag er blevet hævet.

En udvikling, der derfor også kan ses over resten af landet, hvor sygeplejerskeuddannelsen i år har optaget syv procent flere studerende.

- Der er brug for hver og en for at skabe et bedre og mere nært sundhedsvæsen. Og så er der optaget flere sygeplejersker uden for de store byer. Det er godt, for vi har brug for dygtige sygeplejersker i hele Danmark, udtaler uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe Jørgensen.

Også VIA University College i Grenaa kan med 32 ansøgere melde fuldt hus, når det gælder pædagoguddannelsen.

I alt har 1253 søgt ind på en af VIAs uddannelser på Campus Randers, som pædagoguddannelsen i Grenå også organisatorisk hører ind under, og heraf havde 357 ansøgere valgt uddannelserne som førsteprioritet.

Hos Erhvervsakademi Dania er der stadig ledige pladser på samtlige af udbudte uddannelser i Randers. I alt har 2.601 ansøgere søgt ind på erhvervsakademiets 36 uddannelser i henholdsvis Grenaa, Skive, Randers, Hobro, Horsens, Viborg og Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce