Annonce
Debat

Længere transporttid mellem Aarhus og Randers

Læserbrev: Det er realiteten, efter Midttrafik vælger at nedlægge bus 918X. I mange år har denne bus transporteret mange randrusianere, der har valgt at blive boende i deres hjemby - noget, som er helt essentielt for, at vi kan holde på de unge, der studerer i Aarhus.

Men med denne nye spareøvelse vil det unægteligt betyde, at flere, der bor i Randers Kommune, vil se sig nødsaget til at flytte fra byen for at kunne passe deres uddannelse, sociale liv eller arbejde. Det betyder blandt andet, at man skal træffe en sværere beslutning, hver gang man skal til Aarhus for at mødes med sine studiekammerater. Gider man virkelig bruge en time hver vej, når vi kommer hen over eftermiddagstimerne?

Vi har i Randers Kommune et ønske om netop at holde på de unge, som kunne stifte familie her, og som både kan og vil bidrage til det lokalsamfund, de er vokset op i. Denne spareøvelse gør det de facto sværere at tage en universitetsuddannelse, hvis man bor i Randers. Vi skal ikke straffe dem, der ønsker at bo her, men derimod understøtte dem ved blandt andet gode transportmuligheder.

Annonce


Vi kan ikke være det bekendt overfor de mange, der studerer og arbejder i Aarhus.


Vi kan ikke være det bekendt overfor de mange, der studerer og arbejder i Aarhus. Vi risikerer at svigte en hel ungdomsårgang med et stunt, der vil få stor betydning for deres fremtidige liv. Vi skal passe på med ikke at gøre dårlig kollektiv trafik til et nutidigt stavnsbånd, der betyder, at kun dem med bil kan leve et meningsfuldt liv i Randers Kommune. Det kan vi ikke være bekendt som kommune og som lokalsamfund.

Når regionen og Midttrafik svigter, kan man ikke sidde på flade hænder i Randers Byråd. Hvis ingen andre vil, så må Randers Kommune investere i den bus. Det er uden tvivl den kommune, der vil blive hårdest ramt. Det kan man jo bare beslutte i byrådssalen at gøre, og det håber jeg, at man kan finde et flertal for, især i et valgår. Derfor vil jeg også stille spørgsmål til borgmester Torben Hansen i byrådets åbne spørgetid om situationen. Det gør jeg for at høre, om han har en løsning eller blot tørrer den af på andre instanser, som man kunne frygte, han vil gøre.

I Beboerlisten ønsker vi kun at gøre det nemmere at være ung i Randers. Blandt andet ved investeringer i den kollektive trafik. Beboerlisten ønsker at give alle unge gratis adgang til offentlig transport, samtidig med at vi investerer i meningsfulde ruter.

Tit hører vi, at offentlig transport er dyrt og ineffektivt, men man skal huske på, at et par millioner investeret i offentlig transport er ingenting sammenlignet med en bro til 600 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce