Annonce
Norddjurs

Lærere ansat og pædagoger på vej til ny friskole, mens kraner svinger skolebygningerne på plads

En stor kran var tirsdag i gang i Ørum. Pavillionerne, som bliver til Min Friskole, blev sat på plads på grunden. Foto: Line Juul Christiansen
I Ørum er der små to måneder til første skoledag for Min Friskole. Lærerne er netop ansat efter overvældende søgning, nu gælder det pædagogerne. Udenfor skolelederens vindue kommer pavilloner ned fra himlen.

Ørum: Michael Christensen havde 90 ansøgninger at kigge på, da han sammen med resten af ansættelsesudvalget på Min Friskole i Ørum skulle sætte skolens lærerteam. Det endte med otte lærere, som blev offentliggjort i sidste uge.

Han griner, når han skal svare på, hvordan man sætter sådan et hold helt fra bunden. For det var ikke så nemt både at jonglere enslydende erfaring, den rette fag-fordeling og samtidig tænke på det kommende teamsamarbejde på skolen.

- Heldigvis fik vi i ansættelsesudvalget hurtigt sporet os ind på, hvad vi gik efter, forklarer han.

For at gøre det lidt mere gennemskueligt ansatte de først halvdelen af gruppen for så at kunne lægge puslespillet færdigt derfra.

- Der er en helt speciel opbakning fra lokalsamfundet, så vi har også udvalgt efter, hvem der har sat sig ind i situationen, og hvor vi fornemmer, der er gejst, forklarer Michael Christensen, som er helt klar over, at han først for alvor finder ud af, om det er lykkedes, når skoleåret går i gang.

Michael Christensen har som skoleleder på den kommende friskole i Ørum haft glæde af et bredt ansættelsesfelt til stillingerne som pædagog og lærer. Foto: Line Juul Christiansen
Annonce

Sværere men også sjovere

Nu gælder det ansættelser til det pædagogiske team, hvor tre deltidsansatte pædagoger skal suppleres med en række pædagogmedhjælpere. Også her har udvalget en fin bunke at vælge fra.

- De mange valgmuligheder har både gjort udvælgelsen sværere, men samtidig er det sjovere end at skulle vælge otte ud fra 10 ansøgninger, forklarer Michael Christensen, som også har erfaring fra tidligere fra ansættelsesudvalg.

Det nye er dog, at det nu er ham, der skal ringe til både de udvalgte og de fravalgte.

- Det er fedt at ringe til dem, der får jobbet, og man skal vænne sig til at ringe til dem, der ikke gør, konstaterer han.

Mens han fortæller, er kraner i gang med at svinge pavillonerne på plads udenfor hans kontor på skolens grund. Men der er stadig en del, der skal falde på plads før skolestart med fællesspisning 11. august.

De nye lærere og pædagoger er først ansat per begyndelsen af august, så Michael Christensen satser på, at de alligevel vil være med til både at lave lidt planlægning og lære hinanden at kende henover sommerperioden. Ellers bliver det en meget travl første uge i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce