Annonce
Debat

Lærerkonflikten: 'Et uskønt forløb' – og manden, som intet fortryder

Da landets skolelærere kom tilbage fra sommerferien, lå der et brev til dem fra undervisningsministeren. Brevet, en hyldest til børnene og deres lærere, rummede undervejs en tankevækkende reference til den dramatiske lærerlockout i foråret 2013: ”Forløbet var uskønt”, skriver ministeren. ”Uskønt”. Det er nok det nærmeste, man kan komme en egentlig bodsgang for det aftalte spil mellem regeringstoppen og lærernes arbejdsgivere, Kommunernes Landsforening.

Næsten samtidig med det angerfulde brev til lærerne, lod manden bag sammensværgelsen i 2013, Bjarne Corydon, sig interviewe til ugemagasinet Mandag Morgen.: ”Jeg fortryder ikke DONG-sagen. Jeg fortryder ikke skattereformen eller selskabsskattelettelsen. Jeg fortryder bestemt ikke lærerkonflikten og folkeskolereformen”, udtaler den tidligere undervisningsminister – undskyld, finansminister. Bjarne Corydon er med andre ord en mand, som intet fortryder. Jo, måske en enkelt ting: ”Jeg tænker, at når man nu havde fire års mandat, så ville jeg gerne være gået endnu længere i retning af at reformere den offentlige sektor, så den fungerer bedre og leverer mere kvalitet for pengene”, udtaler han til Mandag Morgen.

Men nu hvor Moderniseringsstyrelsen, den offentlige sektors svar på Ondskabens Imperium, er ved at blive svækket, bliver det måske vanskeligere at ”reformere” – læs: effektivisere – yderligere, end Corydon allerede havde held til i årene 2011-2015. Med mindre svækkelsen af styrelsen med det orwellske navn er ren symbolpolitik.

Mikael Busch
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

DR tillader latrinært sprog

Må man som studievært bande og svovle i programmer på Danmarks Radio? Ja, hvis man hedder Esben Kjær og har programmet "Bagklog" på DRs radiofoniske flagskib P1. Og hvis man camouflerer sit latrinære sprog som satire, må man tilmed bande og svovle for åben mikrofon aldeles uhæmmet. Det er i hvert fald læren af den seneste tids begivenheder, begyndende naturligvis med, at nævnte Esben Kjær ikke kunne styre sit sprog, men udtalte sig så grimt, at KLF, seer- og lytterorganisationen af kristen oberservans, simpelthen måtte klage. Svaret var en sand skidtspand mod KLF fra Esben Kjær, der anvendte så grove udtryk, at vi ikke vil misbruge avispapir til at gengive dem. Et lille eksempel viser tonen: "En samling frelste helligfranser", mente DR-medarbejderen at kunne kalde klagerne, hvormed han blot understreger sit eget niveau som et uvornt barn, der desperat søger voksnes opmærksomhed. Ikke uventet slipper Esben Kjær godt fra at udstille sit sproglige armod. Ingen af hans chefer i DR kan finde ud af at sige til manden, at han skal opføre sig ordentligt. Tværtimod antydes, at når der er tale om såkaldt satire, er rammerne ekstra vide. Lad Esben Kjær være, hvad han er. Og husk at afbryderknappen findes. Men desværre er han jo ikke den eneste på landsdækkende radio og tv, der har problemer med at tale rent. På Radio 24syv opleves jævnligt bandende studieværter, endda med en kvinde som én af de værste. Jamen, lyder et ofte fremført argument, sproget i radio og på tv skal afspejle virkeligheden. Altså det sprog, der oftest høres ude i samfundet. Efterhånden sørgeligt nok også brugt af folketingspolitikere. DR og Radio24syv rammer nok på den måde dele af Danmark, men ikke alle. Der findes faktisk mennesker, som er i stand til at tale deres modersmål uden tilsætning af diverse eder og forbandelser. Ved at tillade latrinære udtryk medvirker DR og Radio24syv til at forfladige det danske sprog. Det kan aldrig være deres opgave - tværtimod burde de værne om det talte sprog.

Randers FC

Cheftræner før kamp mod AC Horsens: Jeg ved godt, at folk gerne vil have Kamara på banen

Annonce