Annonce
Randers

Lærerstuderende fra Randers: - Du skal have hjertet med i jobbet

Efter fem sabbatår har Nicolaj Kønig Runeborg med stor succes genoptaget livet som studerende. Amanda Rex er glad for, at der med læreruddannelsen i Randers er gode betingelser som mor til et lille barn. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Ligesom mange andre unge har 24-årige Nicolaj fra Randers været meget i tvivl om, hvilken uddannelse der er den rigtige for ham. Men da VIA åbnede en læreruddannelse i Randers, faldt brikkerne på plads.

Randers: - Efter fem sabbatår var jeg lidt nervøs for at skulle begynde at læse igen. Jeg bekymrede mig på forhånd. Derfor var jeg også meget glad, da jeg så, at læreruddannelsen kom til Randers. Det føles mere betryggende at starte på hjemmebane, siger 24-årige Nicolaj Kønig Runeborg, der er født og opvokset i Randers.

Han er student fra Randers Statsskole, men var blevet godt og grundigt skoletræt, da han sluttede i gymnasiet. Derfor tog han nogle sabbatår, hvor han har arbejdet som pædagogmedhjælper i en vuggestue og børnehave. Og som vikar på Vesterbakkeskolen, der er en specialskole i Randers for elever med behov for vedvarende specialundervisning.

- Det har været rigtig godt for mig at arbejde som vikar på en skole, inden jeg begyndte på uddannelsen til lærer. Det betyder, at jeg godt vidste, hvad jeg gik ind til. For eksempel i forhold til elevernes behov for at prøve grænser af. Det var en god erfaring at have med, da jeg var ude i den første praktik, forklarer Nicolaj.

Annonce

Værd at vide om kvote 1

På kvote 1 bliver din ansøgning vurderet alene på dit karaktergennemsnit fra din adgangsgivende eksamen.

På læreruddannelsen skal dit karaktergennemsnit være mindst 7 for at blive optaget gennem kvote 1.

Ansøgningsfrist: 5. juli klokken 12.00.

Har du under 7 i karaktersnit i din adgangsgivende eksamen, eller hvis du ikke kender dit gennemsnit, skal du søge optagelse gennem kvote 2. Hvis dit gennemsnit er under 7, kommer du til en optagelsessamtale, hvor din studieegnethed vurderes.

Fireårig uddannelse

Han går på det allerførste hold lærerstuderende fra Randers og er ved at afslutte uddannelsens første år. Læreruddannelsen på VIA varer i alt fire år med en lang række muligheder for specialiseringer undervejs.

- Jeg er blevet positivt overrasket over hvor fedt, jeg synes, det er at læse igen. Jeg føler, at jeg har valgt rigtigt med læreruddannelsen. Og det første år på uddannelsen har bekræftet mig i, at lærerfaget ikke kun er noget, jeg gerne vil. Det er også noget, jeg kan. Og er god til, fortæller Nicolaj.

Sammen med sin studiegruppe scorede han topkarakterer til den praktikeksamen, der lå efter den første praktikperiode. De var i alt tre studiekammerater, der sammen var i seks ugers praktik på Asferg Skole, hvor de deltog i planlægningen og undervisningen af elever i 1. klasse.

Dygtige lærere motiverer

- Det var fedt at komme ud i den første praktik med en masse teori i bagagen og arbejde konkret med for eksempel klasseledelse og relationsdannelse i de små klasser. Indskolingen er det, jeg brænder mest for. Jeg synes, at det er fedt at arbejde med de mindre børn, der har glædet sig så meget til at starte i skole, fortæller Nicolaj.

For ham er det en stor fordel, at læreruddannelsen er kommet til Randers. Det gav ham det sidste skub til at begynde at læse igen efter fem sabbatår.

- Det føles trygt og godt, når man har fuldtidsarbejde, og derfor kan det være et stort spring at begynde at læse igen. Men jeg kan kun anbefale at tage chancen og springe ud i det. Studiemiljøet på Campus Randers er godt, og man kan mærke, at underviserne er dygtige og virkelig brænder for det, de laver. Det er meget motiverende, understreger Nicolaj.

Værd at vide om karrieremulighederne

De fleste lærere vil undervise i folkeskolen, på friskoler eller efterskoler, men som lærer har du også mange andre karrieremuligheder. Du får gode lederkompetencer og kan derfor vælge at blive souschef eller skoleleder. Eller du kan specialisere dig som uddannelsesvejleder, læsevejleder eller bibliotekar.

Mange lærere finder arbejde i andre brancher som for eksempel flygtninge- og indvandrerområdet, højskoler, idrætsverdenen, private virksomheder, skoleforvaltninger, sociale institutioner eller voksenundervisning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Af jord er det kommet

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce