Annonce
Erhverv

Lærlingemangel: Nu inviterer direktøren studievejledere på besøg i værkstedet

Mikkel Hvid er i dag industritekniker-lærling hos Unimec. Pressefoto
Virksomheden Unimec i Langå er træt af at vente på de lærlinge, der aldrig kommer. Men i stedet for at brokke sig inviterer direktøren 30 studievejledere på besøg for at lære dem om jobbet som industri- og automatiktekniker.

RANDERS: Siden Unimec så dagens lys i 2007, har den 22 mand store ingeniørvirksomhed, der er specialiseret i at lave højteknologiske specialmaskiner, kun haft tre lærlinge igennem maskineriet. Derfor tager direktør, Lasse Taulborg Madsen, nu alternative metoder i brug for at bekæmpe lærlingemanglen.

Det er enormt svært at finde lærlinge i dag. Alle vil på gymnasiet – eller bliver overbevist af skolevejledningen om, at det er den rette vej. Det har været sådan i mange år, og nu giver det sig til kende i manglen af dygtige fagfolk ude på arbejdsmarkedet. Derfor vælger vi at invitere studievejledere fra skoler i lokalområdet ud til os, så de kan se, hvordan livet som lærling er og få afkræftet nogle fordomme, siger Lasse Taulborg Madsen og uddyber:

– Vi er ikke ligefrem  imponerede over skolernes evne til at inspirere de unge til at søge ind i vores branche. Men i stedet for at slutte os til hylekoret af klagehoveder, har vi valgt at invitere 30 skolers studievejledere på besøg, så de kan lære om det at blive industritekniker og automatiktekniker.

Annonce

Alle vil på gymnasiet

I industriteknikerfaget er der så stor mangel på lærlinge, at en række passionerede virksomhedsejere fra metalindustrien har kastet deres energi over projektet industritekniker.nu

På min folkeskole var det tabubelagt at blive håndværker. Det var kun for de dumme. Men det passer jo ikke, siger Mikkel Hvid.

– Vi er en relativt ukendt uddannelsesretning, så vi har brug for markedsføring, fortæller Henning Dam, der  arbejder målrettet på at tiltrække flere kvalificerede lærlinge til metalindustrien.

Annonce

Lærling ved et tilfælde

En af dem, der har valgt industriteknikervejen, er Mikkel Hvid fra Langå. Som så mange andre unge mennesker, vidste 23-årige Mikkel Hvid ikke, hvad han skulle, efter studenterhuen havde fundet plads på hans hoved. Han tog derfor sin knallert ned på den lokale virksomhed, Unimec, og søgte job som arbejdsdreng, så han kunne få ro på sit sabbatår til at lave en plan for fremtiden. Fritidsjobbet blev skiftet ud med en læreplads, og Mikkel Hvid har ikke set sig tilbage siden da.

– På min folkeskole var det tabubelagt at blive håndværker. Det var kun for de dumme. Men det passer jo ikke, siger Mikkel Hvid.

moluAnnonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Regeringen beder ikke andre om at forsøge at genskabe sms'er

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce