Annonce
Randers

Læser til lærer i Randers: 23-årige Simon vil klæde børn på til livet

Simon Iskov Sönnichsen er startet på uddannelsen til lærer. Han håber, at han kan få et job om lærer på en efterskole. Foto: Annelene Petersen
23-årige Simon er netop startet på VIA Læreruddannelsen i Randers. Han har i mange år haft et mål om at blive lærer, fordi han drømmer om at være med til at klæde børn på til livet.

Randers: Simon har tidligere været i ’mini-praktik’ og fulgt en folkeskolelærer i 14 dage. Her fandt han ud af, at det var en profession for ham.

- At opleve en lærer i sit arbejde på tæt hold gav et indblik i, hvor meget der ligger under overfladen i arbejdet med børnene. Det er jo ikke kun pensum men også undervisningsformer, trivsel og meget mere, fortæller Simon Iskov Sönnichsen.

Han ser arbejdet som folkeskolelærer som en meget vigtig opgave, hvor man er en stor del af børnenes liv.

- Grunden til jeg vil være lærer er, at jeg gerne vil være med til at klæde børn på til livet. Det er blandt andet også derfor, jeg gerne vil være samfundsfagslærer. Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at børnene ved, hvad der rører sig i samfundet, fortæller Simon.

Annonce

Positivt førstehåndsindtryk

Hans førstehåndsindtryk af uddannelsen og studiekammeraterne har været meget positivt. Han forventer, at uddannelsen vil være meget givende for ham.

- Praktikken er det, jeg glæder mig mest til på uddannelsen. Det bliver spændende at prøve de teoretiske ting af og finde ud af, hvordan det fungerer i praksis, forklarer Simon.

Drømmen om at være efterskolelærer

Han har tidligere beskæftiget sig meget med musik og har derfor også valgt det som et af sine undervisningsfag.

- Min helt store drøm er at blive musiklærer på en musikefterskole. Jeg har selv gået på efterskole, hvor musikken har været i højsædet. Så det vil jeg rigtig gerne give videre til andre, siger Simon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Hovedentreprenør om Kongens Ege: - Jeg kan ikke mindes et lignende forløb

Annonce