Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Udligningssmæk til Østjylland

Annonce

Så kom den længe frygtede udligningsreform. Mange kommuner i Østjylland, ikke mindst Favrskov og Skanderborg bliver taberne. Det kan der faktisk ikke rigtig siges noget pænt om. Særligt Favrskov har arbejdet hårdt på at vise de uretfærdigheder, som det gamle system havde.

Der er rettet op på nogle af skævhederne, men grundlæggende vurderes kommunerne omkring Aarhus stadig på et uretfærdigt grundlag, der koster skatteyderne dyrt. Regeringen havde fremlagt et forslag, som gav et så kluntet forløb først på året, at de måtte gøre aftalen bredere. Her bød Venstre sig til og fik mange fine lunser til deres partipolitiske ønsker samt tilført yderligere over fem mia. kr.

Det er lettere at fordele penge til flere, når der er flere penge, så derfor skal de ramte kommuner selvfølgelig ikke af med helt så mange penge. Virkeligheden er dog, at Favrskov og Skanderborg principielt er lige så ringe stillet med den endelige reform som med udkastet, blot er beløbet for kommunen lavere, fordi hullet i statskassen er blevet større.

Med østjyske og særligt Favrskov- og Skanderborg-briller er der ikke meget at være stolt af for partier bag aftalen. Konservative blev smidt ud, inden forhandlingerne startede. En regering vælger jo selv, hvem de ville tale med, og Konservative fik ikke muligheden, selvom vi havde nogle andre forslag, som vi gerne ville have drøftet. Blandt andet en anden model for vækstkommuner som Favrskov og Skanderborg.

Vi kan se, at de kommuner, som blev ramt hårdt, netop er kommuner, hvor konservative har været med til at sikre, at de er meget veldrevne. Så regeringens afvisning gjorde ondt på os og kommunerne.

Konservative lader sig bestemt ikke slå ud, men vi arbejder videre med ansvarlig politik til gavn for borgerne. Vores mål er at sikre, at vi nu har pengene til dem, der har mest brug for dem, svage børn og ældre, områder, hvor den kommunale økonomi allerede er under pres. Vi vil gøre, hvad vi kan for at undgå, at en socialt bunduretfærdig udligning fra S og V rammer vores svageste.

Charlotte Green (K), byrådsmedlem i Favrskov Kommune og folketingskandidat. Foto: Favrskov Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce