Annonce
Østjylland

Læserne om corona-regler: Meningsløst og dræber af al spontanitet eller et glædeligt trin på vejen mod genåbning?

I den seneste halvanden uges tid har det været muligt at gå på café - som her Corfitz på Søndergade - både inde og ude. Indenfor er tidsbestilling og negativ corona-test et krav, og det får en del op i det røde felt. Arkivfoto: Marianne Husted
Krav om test og bordbestilling får en del til helt at vælge besøg på restauranter og cafeer fra i en tid endnu.

Horsens: Har reglen om coronapas og kravet om bestilling af bord minimum 30 minutter før ankomst på restauranter, cafeer og værtshuse betydet noget for, om du går for eksempel ud at spise?

Det spørgsmål har vi stillet Horsens Folkeblads følgere på Facebook, og meningerne er delte - dog er der overvægt af læsere, der er kritiske over for krav om test og bordbestilling. Særligt de spontane kaffe og kage-besøg går fløjten, og en café-ejer i midtbyen bekræfter den tendens.

Her en række af de mange svar:

Annonce

1 Pas er ok, men bordbestilling er meningsløst

Tine Agnes Larsen: Coronapas helt ok, men bordbestilling, når alle andre krav om test, afstand og mundbind overholdes, giver ingen mening. Det er bøvlet og dræber al spontanitet og fleksibilitet (både for erhverv og kunde). Jeg har derfor kun nået at benytte udendørs servering foreløbig.

2 Vi driver café - og reglerne betyder desværre meget

Lone Rosendahl Christensen: Det betyder desværre meget. Vi driver café på Torvet, som er en kaffe og kage-café. Vi har ikke mange kunder i caféen, efter den nye regel blev indført. Folk bestiller ikke bord for at drikke kaffe og spise et stykke kage - desværre.

3 Der er en grund til, at burgerkæde ikke åbner

Per Nielsen: Ja, det er mere besværligt. Der er jo en årsag til, at McDonald's ikke åbner indendørs. Og tænk på motorvejscafeterierne.

4 Det kan klares med et opkald

Bitten Kastberg: Jeg synes, det er fint, at ikke 100 skal ind og spørge, om der er plads - det kan klares med et opkald og en reservation. Så går vi lige ind og sætter os. Hurra for genåbning!

5 Jeg skal alligevel køre i en halv time

Anna Ninna Kjær Petersen: For mig personligt gør det ingen forskel, da jeg er vaccineret og har 30 minutters kørsel til enten Horsens eller Silkeborg. Men hvis min mand skal med ud at spise, kræver det noget planlægning i form af test inden.

6 Hellere god mad og en pind i øret herhjemme

Katja Henriksen: Ikke bestilling af bord, men det der coronapas er helt hen i vejret. Det har sat en stopper for, at jeg går ud og spiser. Jeg skal ikke underlægges den latterlige regel og fare rundt med en pind i næsen konstant. Nej tak! Så hellere god mad og en pind i øret herhjemme.

7 Coronapas må aldrig blive den nye normal

Mette Enevoldsen Skou: Vi er normalt ude at spise mindst fire gange om måneden, men vi vil ikke være medvirkende til, at coronapasset legitimiseres, så vi bliver hjemme, indtil det ophæves. Det må på ingen måde blive den nye normal, hverken af hensyn til det enkelte menneske, den enkelte restauratør eller samfundets sammenhængskraft.

8 Vi ender som små marionetdukker

Robin Søndergaard Tannous: Jeg vil ikke være med til coronapas, vacciner, test to gange om ugen, mundbind eller test af vores børn. Dette hysteri må og skal stoppes. Vi ender som små marionetdukker. Uden frihed, mening og indhold i vores liv. Jeg savner at se folks ansigter og deres smil. Det eneste jeg ser nu er skræmte øjne, der ser på mig med frygt. Jeg går nemlig uden mundbind, bliver ikke testet og jeg smiler.

9 Vi droppede kaffen efter shoppetur

Anita Nyholm Gregersen: Ja, det har da betydning. Jeg var på shopping med en veninde, vi ville gerne lige afslutte med en kop kaffe. Vi droppede det, da vi skulle vente 30 minutter på at få et bord. Vi så mange sidde på bænke og stensætninger med et eller andet drikkelse i hånden.

10 Ressourcesvage borgere rammes hårdt

Helle Bettina Lund: Min søn er køkkenchef på en restaurant, og de er mærkbart berørt af de tåbelige regler. Mange gider ikke besværet, andre bliver væk i protest og så er der selvfølgelig dem, der følger alle retningslinjerne uanset hvor himmelråbende latterlige, de er - og de er åbenbart meget få, bedømt ud fra de manglende gæster. Jeg er typen, der kommer på den lokale og får et spil billard. Et sådan sted kommer der normalt mange ressourcesvage borgere, der ikke har andet socialt end det, de oplever der. De kommer ikke nu af den simple årsag, at de ikke har ressourcer til at komme til et testcenter. De er nu stadig efterladt til sig selv i ensomhed. Jeg har selv været på den lokale uden pas og maske, jeg er fritaget og det må stedet ikke forlange dokumentation på. Det berører ikke mig, men det berører rigtig mange andre, og her har vi et stort problem (forkortet af red.).

11 Man kan jo blive testet hver dag

Alice Leth Nielsen: Nu skal jeg klippes på mandag og testes på lørdag, så kan jeg da gå ud at spise søndag eller mandag, hvis jeg vil. Man kan jo blive testet hver dag.

12 Næ, var ude at spise i søndags

Charlotte Stoustrup Nygaard: Næ, var ude at spise i søndags - med frisk certifikat på lyntest på telefonen og bordbestilling forinden.

13 Tåbelig og absurd kontrolanordning

Tom Nielsen: For mit vedkommende har det absolut betydning og gør, at jeg næppe kommer ud at spise, så længe det pågår. Dels er det en politisk beslutning, ikke en sundhedsfaglig, og dels mener jeg ikke, en middagstur skal hænges op på et krav om en test eller vaccine. specielt ikke når en vaccine ikke forhindrer, at man evt. kan blive smittet eller smitte videre, og en test er i princippet ligegyldig, idet du kan blive smittet, lige efter du forlader teststedet. Og vi taler stadig en forholdsvis harmløs influenzavariant for langt de flestes vedkommende. Kort sagt er det en fuldstændig tåbelig og absurd kontrolanordning (forkortet af red.).

14 Det må være rart at vide, om et bord er ledigt

Torben Lindskjold: Er det virkelig et problem at skulle bestille bord? Det må da være rart at vide, om der er et bord ledigt, hvis man ønsker noget at spise.

15 Vi sygeliggør mennesker uden symptomer

Anne Dagø Krogh: Bøvlet! Det er første gang i historien, at mennesker bliver sygeliggjort og mistænkeliggjort uden at have et eneste symptom. Danmark har i 2020 uden vacciner aldrig været i nærheden af de skrækscenarier, der har været sat op, fordi den almindelige dansker overholder helt basale hygiejnekrav/forholdsregler, så hvorfor skal der laves strammere og strammere regler, når smittetallene er helt i bund? Lad være med at åbne grænserne, men åbn landet op for danskerne!

16 Venter til det her cirkus er overstået

Charlotte Eriksen: Jeg går ikke ud og spiser, indtil det her cirkus er overstået. Eller noget som helst der kræver test af raske mennesker.

17 Lad os få vores værdighed tilbage

Christian Vinkler: Jeg synes, det er helt ude i hampen at skulle vise diverse personfølsomme oplysninger for at få et bord på café, restaurant eller når du skal til frisør. Se at få afskaffet coronapas, så vi igen kan få vores værdighed tilbage.

18 Det er da useriøst ikke at bestille bord

Michael Pelle Clausen: Nej, for jeg bestiller altid bord, når jeg skal ud at spise. Alt andet er sgu da useriøst.

19 Kun et spørgsmål om planlægning

Hanne Grangaard: Det betyder intet. Det er et spørgsmål om at få planlagt, akkurat som når jeg skal til frisør, tandlæge til et møde eller andet. Jeg er bare glad for, at det nu kan lade sig gøre.

20 Lad os da glædes over, at vi kan flere ting

Karina Kristensen: Nej, på ingen måde. Lad os da glædes over, at vi igen kan gøre flere ting, og ja, det kræver lidt planlægning og hvad så?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce