Annonce
Randers

Løfter sløret for byggeplaner: Ny Rema 1000 på attraktiv placering

En ny Rema 1000-butik vil få en attraktiv placering ved Sporbyen Scandia, såfremt byggeriet bliver godkendt af Randers Kommune. Arkivfoto: Christian Als/Scanpix

En ny Rema 1000 kommer til at få en kongeplacering, lyder det fra et lokalt projektudviklerfirma.

Annonce

Randers: De sidste fem år har Superbrugsens butik på Udbyhøjvej 62 været lukket for byens handlende, mens de tomme lokaler siden blot har stået hen.

- Vi må konstatere, at det både nu og i de kommende år bliver stadigt vanskeligere at drive mange, mindre supermarkeder lønsomt. Så selv om Superbrugsen i Randers' østby har været veldrevet med en dygtig medarbejderstab, er vi nødt til at reagere på kundernes ændrede adfærd, og derfor må vi desværre lukke butikken,« forklarede kædens salgschef Ole Ebdrup Andreasen dengang.

Nu kan randrusianske Pro Developments, der har 20 års erfaring med udvikling og byggeri af store og små butikker og shoppingcentre, fortælle, at firmaet har indgået aftale med Rema 1000 om at opføre en 1200 kvm stor butik på adressen, når gravemaskinerne først har revet de eksisterende bygninger ned.

Annonce

Venter på startfløjtet

Projektudviklingsfirmaet sender dog ikke byggekranerne ud på Udbyhøjvej 62, før der er kommet en godkendelse fra Randers Kommune.

Brian Svart fra Pro Developments mener, at det blot er et spørgsmål om formalia, før tingene går i orden, og han forventer, at der kommer svar på ansøgningen i slutningen af januar eller i løbet af februar.

- Vi har haft et nabohøringsprojekt, og alt ser ud til nu at være afklaret til, at vi kan få en byggetilladelse, så vi kan få bygget den nye butik der, siger Brian Svart om den aftale, som virksomheden har indgået med Rema1000.

En godkendt ansøgning bliver startskuddet til, at forvandlingen fra Superbrugsen til Rema 1000 kan gå i gang, og håbet er, at den nye butik kan stå klar umiddelbart efter sommerferien i år.

Annonce

Nye muligheder

Hos Pro Developments er man overbevist om, at den nye butik kun bliver mere attraktiv af at få det kommende Sporbyen Scandia som nabo og de planer, der som led i det ambitiøse projekt vil blive gennemført på den 22 hektar store Bombardier-grund.

- Det giver nye perspektiver, og dét, der er rigtig interessant i denne sammenhæng, er, at de første 5000 til 8000 kvadratmeter boliger i Sporbyen bliver bygget lige op ad den nye Rema 1000-butik. Muligvis vil de endda også få vejadgang via Udbyhøjvej 62, så i den her sammenhæng giver to og to otte, siger Brian Svart om den synergieffekt, som de to projekter kan få for hinanden.

- Det har jo som sådan altid været en attraktiv beliggenhed, men Superbrugsen var bare forkert både i størrelse, beliggenhed og udformning. Den var forkert på alle måder, og når en butik er umoderne, så handler folk der ikke. Det er et rigtig godt eksempel på, at hvis du laver moderne butikker, der ligger de rigtige steder, så skal folk også nok handle der. Superbrugsen lå det rigtige sted, men var forkert, pointerer Brian Svart.

Han håber, at byggeriet snart kan komme i gang.

- Det vil jo være dejligt, at der efter de fem år, hvor den gamle superbrugs har været lukket, kan komme en ny og moderne dagligvarebutik, siger Brian Svart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce