Annonce
Randers

Løkke: Trekløverregering er ikke nogen nødløsning

<p>Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) understreger, at hans idé om at invitere Liberal Alliance og De Konservative ind i en ny regering ikke er en nødløsning. Scanpix/Henning Bagger</p>

Statsministeren afviser, at hans forslag om en ny regering er en nødløsning på en fastfrossen situation.

Herning. En trekløverregering er ikke en nødløsning. Det er en mulighed, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin afsluttende tale på Venstres landsmøde i Herning.
Annonce
- Jeg ved godt, at det er firkløveret, der giver lykke. Men det er trekløvere, der er flest af. Og det er en meget god symbolik. For hvis vi danner en regering, så skal den ikke være for de få, men de mange, siger han.
Han skoser samtidig pressen og kommentatorerne for allerede at spekulere i ministerposter.
- Hvem skal sidde i hvilke biler, hvor mange biler skal der være og den slags ting. Og det er også interessant, siger Løkke.
- Men det starter og slutter et andet sted. Det handler om politik. Og jeg er glad for, at Anders Samuelsen og Søren Pape Poulsen har taget invitationen til sig. De har begge givet tilsagn om at gå konstruktivt ind i drøftelserne.
De tre partiledere mødes til forhandlinger på Marienborg mandag middag. Og der skal diskuteres meget andet end den omstridte topskat, lader statsministeren forstå.
- Vi er ikke enige om alt, men politik handler om andet og mere end topskat.
- Hvis vi får mere sammenhæng og ro i den borgerlige blok, så kan vi få mere tryk på den opposition, som opfører sig fuldstændigt uansvarligt.
Løkke bruger samtidig den sidste taletid på landsmødet til at tegne linjerne for det regeringsgrundlag, de tre partier skal formulere:
Trekløverregeringen bliver med Løkkes ord en regering, der har internationalt udsyn, lægger vægt på det frie sygehusvalg og sikrer vækst.
- En regering som tager frihed og Danmarks sikkerhed alvorligt. Med fokus på at forstærke Danmarks forsvar, siger Løkke.
- Hvis ikke vi får produktiviteten op og skabt mere vækst, så den private sektor vokser hurtigere end den offentlige sektor, så får vi ikke råd til at investere i forskning, innovation, vores børns uddannelse og grøn omstilling.
/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce