Annonce
Østjylland

Løsning på plads: Lokal entreprenør overtager konkursramt byggeri i Åbyen

Konkursen i Aalsrode Tømrerfirma fik for tre uger siden konsekvenser for en række større byggerier på Djursland, som pludselig stod tomme og efterladte. Blandt andet hos boligselskabet B45, som nu har fået genoptaget byggeriet af sit etagebyggeri med 30 lejligheder i Åbyen i Grenaa. Foto: Annelene Petersen
Grenaa-virksomheden Rasmus Jakobsen A/S bliver ny totalentreprenør på B45s byggeprojekt i Åbyen, som ellers har stået stille siden sidste måneds konkurs i Aalsrode Tømrerfirma.
Annonce

Grenaa: I tre uger har det hele stået fuldstændig stille, men nu er der igen kommet liv på B45s byggeplads i Åbyen, hvor en seks etager høj bygning, der skal rumme 30 lejligheder, er ved at blive opført.

I løbet af den ufrivillige pause i byggeriet - forårsaget af konkursen i Aalsrode Tømrerfirma, som havde totalentreprisen på byggeriet – har B45s øverste ledelse ligget i intense forhandlinger med konkursboets kurator, advokat Søren Christensen Volder fra advokatpartnerskabet Bech-Bruun for at få byggeriet genoptaget.

Det arbejde har nu båret frugt, så Rasmus Jakobsen A/S overtager totalentreprisen efter Aalsrode Tømrerfirma.

- Der har været flere, der har været interesserede i at gå ind i kontrakten i stedet for Aalsrode Tømrerfirma. Men kurator har besluttet at gå videre med Rasmus Jakobsen A/S, og det har vi selvfølgelig accepteret, for det gør, at vi kan komme hurtigt videre med byggeriet, siger direktør i B45, Anders Lisvad.

Annonce

Et godt bytte

Direktøren for B45 lægger ikke skjul på tilfredsheden med, at det er den Grenaa-baserede entreprenørvirksomhed Rasmus Jakobsen A/S, som har murermester Klaus Jakobsen i front, der har overtaget tøjlerne på byggeriet i Åbyen.

- Det er jo lokale folk, som vi kender, så det er vi rigtig glade for. Han (Klaus Jakobsen, red.) har allerede været rundt ved underentreprenørerne, som alle bakker op om den her løsning. Og det er jo kun glædeligt, siger Anders Lisvad, og henviser til, at elementmontørerne fra Fårup Beton allerede onsdag genoptog arbejdet efter aftale med Rasmus Jakobsen A/S.


Det er jo lokale folk, som vi kender, så det er vi rigtig glade for.

Anders Lisvad, direktør, B45


Om de tre ugers forsinkelse kommer til at få betydning for byggeprocessen i sit hele, tør B45s direktør imidlertid ikke gætte på. For det kommer an på, hvordan arbejdet forløber og ikke mindst, hvordan vejret arter sig.

- Fårup Beton er allerede nu så langt, at de forventer at kunne montere næste dæk på mandag, og så er vi faktisk tæt på at være tilbage på den oprindelige tidsplan. Det har hele tiden været planen, at bygningen gerne skulle være lukket inden jul, og det håber vi stadig kan lade sig gøre, siger han.

Anders Lisvad vurderer, at Aalsrode Tømrerfirmas konkurs kommer til at koste B45 mellem 200.000 og 500.000 kroner i direkte ekstraomkostninger.

Det forventes fortsat, at de 30 lejligheder i byggeriet kan være klar til indflytning i slutningen af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Anna von Lowzow: - Det der med hele tiden at overtage samtalen, det er så udannet og burde føre til klaps bagi

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Annonce