Annonce
Debat

Lad København, Aarhus og Odense gå forrest: Bil nummer to skal være en elbil

På kant: Frivillighed er ganske enkelt ikke nok, når et samfund skal omstilles fra massivt overforbrug til at have en fremtid. Og her gælder det om at holde tungen lige i munden. Måden, de kommende begrænsninger og krav til virksomheder og borgere bliver udformet på, bliver sandsynligvis afgørende for vores identitet, kultur og selvforståelse. Jeg tror, vi med fordel kan opfinde eller dyrke en socialentreprenant ”dansk model”, som går mere efter bolden - og mindre efter manden.

Et konkret eksempel: Indfør et krav om, at bil nummer to i alle husstande, der ligger i København, Aarhus og Odense skal være en elbil. Kravet skal gælde i de områder af byerne, hvor der er god offentlig transport, og kombineres med mulighed for undtagelser. Det er et godt krav, fordi det ikke skærer alle over én kam og alligevel øger antallet af elbiler (hvilket er helt nødvendigt strukturelt), begrænser antallet af almindelige biler og ikke rammer dem, der har brug for fossilbilens rækkevidde.

Min gode gamle mor bor langt ude på landet på Mors. For at redde grundvandet er hun blevet pålagt en regning på 70.000 kr. for at omlægge fra sivebrønd til kommunal kloak. Siger og skriver 70.000 kr. som hun har betalt skat af. Det er lige under halvdelen af hendes årsindkomst.

Hvis nogen i København, Aarhus eller Odense piver over, at deres bil nummer to skal være en elbil, så send min mor en venlig tanke. Vi bør som borgerne tigge og be' om, at alle tiltag, der bærer præg af socialentreprenant intelligens og retfærdighed bliver indført så hurtigt som muligt. Ingen er tjent med en ”svensk model” udfærdiget af embedsmænd.

Mikael K. Bjerre
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Mest læste

Leder For abonnenter

Det bedste sted i verden at være det lokale medie

Kære læsere. Tak for en fantastisk modtagelse af vores nye søndagsavis om Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland. Tak for et fremragende første år. Vores nye søndagsavis fylder i dag ét år, og det fejrer vi med en festudgave, hvor vi over 12 sider følger op på 12 væsentlige og vedkommende historier, som vi har bragt i løbet af de seneste 12 måneder, søndagsavisens første. Vi håber, at vores læsere vil finde fornøjelse ved at læse om folketingsmedlemmet og omfartsvejen, der forsvandt, om provokunstneren, der vandt vores hjerter, om den enlige mor, der fik plads i folketingssalen, og om mange andre spændende mennesker fra vores kronjyske og djurslandske lokalsamfund. Næste søndag er avisen igen, som den plejer at være, med de fire faste koncepter - Hele historien, Portrættet, Fortalt i billeder og Ugen der gik - som vi ved fra målinger, at vores læsere sætter stor pris på. Vi vil fortsætte med at finde væsentligt og vedkommende indhold, vi kan berige vores faste koncepter med. Vi vil fortsætte med aktivt at bruge vores nye muligheder for at fortælle om lørdagens ligakampe og anden elitesport i papiravisen allerede om søndagen. Og vi vil fortsætte med at videreudvikle vores nye søndagsavis. Vores læsere har givet vores nye avis om søndagen en drømmestart, hvor mere end 86 procent af vores hidtidige hverdagsabonnenter i dag har valgt at modtage avis 365 dage om året. Det er langt flere, end vi havde forestillet os, og det vidner om en lokal opbakning, der varmer vores hjerter og forpligter os for fremtiden. Som fondsejet medievirksomhed er det vores fornemste opgave at styrke demokratiet og sammenhængskraften i det lokalsamfund, vi elsker at være en aktiv del af, og det gør vi bedst med den størst mulige rækkevidde, digitalt såvel som på print. Efter en årrække med fuldt fokus på digital vækst vokser vi nu også på print. Således er læsertallet på papirudgaven af Randers Amtsavis ifølge Gallup det seneste år steget med næsten seks procent, og det giver os mere end nogensinde grund til at takke vores mange læsere. Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland er det bedste sted i verden at være det lokale medie.

Annonce