Annonce
Randers

Lagkagehuset i klemme: Tilslutter sig cityforeningen efter kritik fra midtbyfællesskabet

Den midlertidige rådhushave er populær både blandt handlende, uanset om de er med i Cityforenigen eller ikke. Foto: Lone Hammer Sørensen
Flere læsere har efter reportage fra Rådhushaven bemærket, at man i Lagekagehuset åbenbart er rigtig glade for de mange aktiviteter, som sættes i gang i Randers Midtby. Blot vil man åbenbart ikke selv bidrage, da man ikke er medlem af Cityforeningen. Det vil bagerkæden nu lave om på efter en henvendelse fra Amtsavisen.
Annonce

Randers: - Det er vildt fedt, og en rigtig god idé at tage naturen ind i byen. Vi oplever, at kunderne går over og sætter sig på torvet. Det virker også indbydende med blomster.

Ordene er teamleder i Lagkagehuset Caroline Krogsøes, og de faldt i forbindelse med, at hun som del af en reportage i mandagsudgaven af Randers Amtsavis udtalte sig om Rådhushaven, den midlertidige lille, grønne oase på Rådhustorvet, som randrusianere og gæster i byen kan opholde sig i og glædes over sommeren igennem. Og selv om der jo er tale om positiv udtalelse, har den på såvel facebook som amtsavisen.dk og med direkte henvendelser til avisen affødt flere lidt spidst drillende kommentarer med et fælles budskab:

- Når nu man i Lagkagehuset er så glade for de tiltag, der bliver gjort for at gøre midtbyen mere attraktiv, hvorfor er det så lige, at man ikke vil være medlem af Randers Cityforening og således bidrage til de positive tiltag.

Haven er blevet til i et samarbejde mellem Visitranders, Randers Cityforening og Randers Eventsekretariat, og cityforeningen lægger netop både økonomiske og menneskelige ressourcer i Rådhushaven med blandt andet forskellige aktiviteter hen over sommeren samt med vedligehold af haven, mens den er der, eksempelvis ved hver morgen at sørge for at lægge siddepuder ud i anlægget.

- Jo flere oplevelser, midtbyen har et byde på, jo flere mennesker kommer der i gaderne og ind i butikkerne, siger citychef Mette Bræmer-Jensen og tilføjer:

- Og naturligvis ville vi kunne gøre endnu mere, hvis alle bidrog via et medlemsskab af foreningen og ikke nøjedes med at høste frugterne af foreningens arbejde.

Citychef Mette Bræmer-Jensen kunne godt tænke sig, at alle bidrog til i fællesskabet i midtbyen, da det ville gøre det muligt at sætte endnu flere spændende aktiviteter i gang. Arkivfoto: Ole Jakobsen
Annonce

Lagkagehuset melder sig ind

I Lagkagehuset siger Caroline Krogsøe, at hun ikke har kompetence til at beslutte, om butikken skal være medlem. Hun henviser derfor til hovedkontoret, hvorfra distriktschef Tina Troelsen skriftligt meddeler:

- Jeg er ny i jobbet, som distriktschef for Lagkagehuset på Rådhustorvet, og det er derfor også nyt for mig, at vi ikke er medlemmer af Cityforeningen. Det laver vi om på nu, da alle os kolleger i og omkring Lagkagehuset i Randers meget gerne vil være medlemmer af Cityforeningen og bakke op omkring alle de gode kreative tiltag, som foreningen står bag.

Tina Troelsen vil, når Cityforeningens telefoner åbner onsdag, tage kontakt til foreningen med henblik på at blive medlem.

Ifølge Mette Bræmer-Jensen er der en klar tendens i retning af, at de selvstændige butikker er medlemmer, mens de store kæder ikke er det.

- Naturligvis er der undtagelser. Eksempelvis H&M og Søstrene Grene er medlemmer af Cityforeningen, ligesom der også er små selvstændige forretninger, som har valgt at stå uden for. Men skal man generalisere, er kæderne i overtal blandt de, de står uden for foreningen, og det tror jeg hænger sammen med, at det er meget lettere at sidde bag et skrivebord langt væk og i spareøjemed vælge den slags fra.

- Og jeg oplever jo, at de ansatte i kædebutikkerne faktisk rigtig gerne vil være med. Ikke kun for at kunne sige, at de også bidrager. Men er man ikke medlem, bliver man heller ikke orienteret om og får lov at give sit besyv med, når der forberedes og igangsættes nye aktiviteter, siger Mette Bræmer-Jensen og nævner slutteligt, at der i Rådhushavens sandkasse også er en del legetøj til rådighed til de besøgende børn.

- Det har vi købt i en anden af butikkerne omkring Rådhustorvet, Flying Tiger Copenhagen, som heller ikke er medlem af Cityforeningen.

Randers Cityforening tæller 161 medlemmer - og fra onsdag altså formentlig 162.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce