Annonce
Erhverv

Landboformand: Vi skal have overbevist skeptikerne

Christian Gylling Jensen, formand for Landboforeningen Kronjylland er begejstret for minivådområderne og vil arbejde på at overbevise skeptiske medlemmer om vådområdernes kvalitet. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Christian G. Jensen, der er formand for Landboforeningen Kronjylland, planlægger selv et 1,4 hektar stort vådområde på sin jord. Og han har tænkt sig at tage den lokale borgerforening med på råd, når det gælder designet af det nye stykke natur.

Annonce

Randers: Formanden for Landboforeningen Kronjylland, Christian G. Jensen, er ligesom Peter Kjeldsen begejstret for ideen med at reducere kvælstofudledningen ved at anlægge såkaldte minivådområder. Han har selv en ansøgning inde om at få lov til at etablere en sø med et vandspejl på 1,4 hektar lige syd for Haslund.

- Minivådområder bliver et stærkt tema på vores kommende generalforsamling. For selv om vi er mange, der kan se en masse fordele ved vådområderne, er der også stadig mange skeptikere blandt vore medlemmer. Så der skal arbejdes på at få flere med på ideen, siger Christian G. Jensen.

Han regner med, at det trods alt bliver lettere nu, end det har været hidtil. Fordi tilskudordningen i år er blevet ændret, så man ikke selv skal lægge hele beløbet ud, men faktisk får bevilget og udbetalt 50 procent af de samlede omkostninger, allerede inden man går i gang.

- Med landbrugspakken fik vi som bekendt lov til at gøde mere med kvælstof. Men det skete mod, at vi til gengæld sørgede for initiativer, som kunne reducere udledningen til vore vandløb og søer. Sammen med den ændrede tilskudsordning vil risikoen for, at man igen fratager landmændene kvælstofkvoter være gode argumenter for at etablere minivådområder, mener Christian G. Jensen.

Annonce

Et smukt syn

Selv håber landboforeningsformanden på at komme i gang med at etablere sit vådområde snarest.

- Men jeg skal have en godkendelse af projektet, før jeg kan søge penge til det. Så jeg håber da, at godkendelsen er i hus, inden ansøgningsperioden udløber 30. april, siger Christian G. Jensen.

Får han som forventet sin godkendelse, er det planen, at han vil tage borgerforeningen i Haslund samt eventuelt kommunen med på råd i anlægsfasen.

- Nok er der tale om et anlæg, som skal rense drænvand fra markerne for kvælstof. Men det bliver jo også smukt at se på, et stykke attraktivt natur, som i høj grad også vil kunne bruges som rekreativt område. Så hvis nu borgerforeningen havde nogle ideer til, hvordan man gør det endnu mere attraktivt, vil det da bare være fint. Måske kunne de opsætte bænke eller shelters eller noget helt andet.

- Jeg synes bare, det ville være fint, hvis jeg kan bidrage til såvel et bedre vandmiljø som til nye gode muligheder for at nyde skøn natur lokalt, siger Christian G. Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce