Annonce
Læserbrev

Landdistrikterne kobles på den digitale hovedvej

Læserbrev: Den digitale udvikling går hurtigt for tiden, næsten hurtigere end man kan følge med. Der stilles større og større krav til at være online. Om det er studiet, arbejdspladsen, virksomheden/landbruget, ja selv fritiden med streaming af film og underholdning, så er en god internetforbindelse nødvendig. Senest har telemedicinering meldt sin ankomst, hvilket kun yderligere underbygger vigtigheden af en stærk internetforbindelse.

I landdistriktsudvalget for Randers Kommune er vi meget opmærksomme på, at denne udvikling ikke går uden om landdistrikterne. Vi har i den seneste tid iværksat flere tiltag, der skal understøtte og hjælpe landdistrikterne med at blive koblet på den digitale hovedvej. Vi har for eksempel ansat en bredbåndskoordinator, der skal guide og vejlede lokalområderne i deres arbejde med at få udbydernes opmærksomhed, vi har vedtaget en pulje, der økonomisk skal støtte projekter, og som noget nyt forsøger udvalget sig med at nedgrave tomrør, som udbyderne kan bruge, eller de kan lægge deres egne rør ned, når vi graver. Før det brugte vi kommunens udbud af internet som løftestang til at få højhastighedsinternet ud i landdistriktet. Alt i alt har vi iværksat en håndfuld tiltag, der alt sammen sigter på at koble landdistrikterne på den digitale hovedvej, som er forudsætningen for vækst, udvikling og bosætning – altså nogle af grundvilkårene for rammerne for det gode liv på landet.

Siden 2016 er små 4000 adresser i landdistriktet i Randers Kommune blevet opgraderet med en bredbåndsforbindelse, og status er nu, at "kun" 2000-2500 adresser mangler. Vi er ikke i mål, ikke endnu, men vi kan roligt sige, at vi er godt på vej, og landdistriktsudvalget bliver i arbejdstøjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce