Annonce
Læserbrev

Landdistrikterne kobles på den digitale hovedvej

Læserbrev: Den digitale udvikling går hurtigt for tiden, næsten hurtigere end man kan følge med. Der stilles større og større krav til at være online. Om det er studiet, arbejdspladsen, virksomheden/landbruget, ja selv fritiden med streaming af film og underholdning, så er en god internetforbindelse nødvendig. Senest har telemedicinering meldt sin ankomst, hvilket kun yderligere underbygger vigtigheden af en stærk internetforbindelse.

I landdistriktsudvalget for Randers Kommune er vi meget opmærksomme på, at denne udvikling ikke går uden om landdistrikterne. Vi har i den seneste tid iværksat flere tiltag, der skal understøtte og hjælpe landdistrikterne med at blive koblet på den digitale hovedvej. Vi har for eksempel ansat en bredbåndskoordinator, der skal guide og vejlede lokalområderne i deres arbejde med at få udbydernes opmærksomhed, vi har vedtaget en pulje, der økonomisk skal støtte projekter, og som noget nyt forsøger udvalget sig med at nedgrave tomrør, som udbyderne kan bruge, eller de kan lægge deres egne rør ned, når vi graver. Før det brugte vi kommunens udbud af internet som løftestang til at få højhastighedsinternet ud i landdistriktet. Alt i alt har vi iværksat en håndfuld tiltag, der alt sammen sigter på at koble landdistrikterne på den digitale hovedvej, som er forudsætningen for vækst, udvikling og bosætning – altså nogle af grundvilkårene for rammerne for det gode liv på landet.

Siden 2016 er små 4000 adresser i landdistriktet i Randers Kommune blevet opgraderet med en bredbåndsforbindelse, og status er nu, at "kun" 2000-2500 adresser mangler. Vi er ikke i mål, ikke endnu, men vi kan roligt sige, at vi er godt på vej, og landdistriktsudvalget bliver i arbejdstøjet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Randers For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Annonce