Annonce
Randers

Landdistriktsudvalget: Slut med studieture til udlandet for at hente inspiration til Randers Kommune

Landdistriktsudvalget vil ikke på studieture i udlandet længere og har doneret sine penge fra rejsekontoen til Landdistriktskonferencen. Foto: Wavebreakmedia Ltd/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Det er slut med at flyve oversøisk for at søge inspiration til Randers Kommune, har Landdistriktsudvalget bestemt. Og i stedet doneres rejsekontoen til Landdistriktskonferencen, så der er flere penge at dele ud af.

Randers: Det bliver for fremtiden et nej tak til at rejse til USA og Canada for at få inspiration til, hvordan Randers Kommunes landdistriktspolitik kan se ud. I stedet for at rejse ud i verden, vil medlemmerne af Landdistriktsudvalget hellere have besøg i Randers eller tage på ture indenlands for at få inspiration.

På den måde spares der rejsekroner.

- Jeg taler for egen regning, når jeg siger, at jeg ikke mener, at det er nødvendigt at rejse til udlandet. Det kan sagtens give god mening, at nogle af kommunens andre udvalg gør det. Men jeg synes, at det er bedre at invitere en person hertil, i stedet for at vi rejser 10 personer herfra til udlandet. Og det er også bedre at tage på inspirationsture rundt omkring i Danmark for os, siger formand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune, Lars Søgaard (V).

Hans personlige holdning er altså ikke anlagt ud fra et klimapolitisk hensyn, men mere et praktisk.

Lars Søgaard vil dog ikke afvise, at nogle af de andre medlemmers motivation er tendensen med ikke at flyve så meget på grund af klimadebatten og CO2-udledningen.

Annonce

Dato fundet for 2020

Medlemmerne af Landdistriktsudvalget blev enige om den nye hjemmebanepolitik på et møde i september.

Her blev det ligeledes besluttet at tage beløbet fra udvalgets repræsentationskonto og finansiere Landdistriktkonferencen med pengene.

Desuden bestemte Landdistriktsudvalget, at Landdistriktskonferencen skal holdes 14. marts 2020, og at det er op til forvaltningen at finde et egnet sted.

Og altså at overføre de 67.000 kroner fra repræsentationskontoen til Landdistriktskonferencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce