Annonce
Norddjurs

Lander halv million til aktivitetspark: - Nu skal vi i gang og vise, at der sker noget

Bestyrelsen i Auning Aktivitetspark regner med i løbet af måneden at have besluttet sig for, hvordan de 500.000 kroner fra Sundhedsstyrelsen skal bruges til første del af den ambitiøse aktivitetspark. Foto: Helle Elgaard Kvist
Auning Aktivitetspark har fået 500.000 kroner fra Sundhedsstyrelsen, og bestyrelsen skal nu beslutte, hvad der skal købes til første del af parken. Ambitionen er at være en park for alle byens borgere.

Auning: Lige nu er området mellem Auning Skole, Auning Idræts- og Kulturcenter og Børnehuset Mælkevejen en noget trist oplevelse. Norddjurs Kommune er i gang med at klimasikre området, så det ligner mere eller mindre en byggeplads med jordbunker, opgravet asfalt og afspærringer. Men snart bliver der bedring at se. Allerede om få uger begynder AquaDjurs arbejdet med at etablere blandt andet et regnvandsbassin, og hele klimasikringen skal være færdig inden årets udløb.

I forbindelse med klimasikringen øger Norddjurs Kommune trafiksikkerheden i området, hvor der dagligt færdes rigtig mange børn, og hvor parkeringsforholdene for både busser og biler har givet farlige situationer.

I tilknytning til projektet skal der etableres en aktivitetspark, som gør området til et samlingssted og et rekreativt opholdssted.

Annonce

Bag det projekt står Auning Skole, Auning Idræts- og Kulturcenter, Børnehuset Mælkevejen, Auning Idrætsforening, Auning Borgerforening, Auning Motions Klub, Bodia og en række forældre, og i juni blev der holdt stiftende generalforsamling i foreningen bag aktivitetsparken.

Her var der brug for masser af frivillig kraft, blandt andet til at søge fondsmidler.

Millionstort projekt

Nu er de første penge til aktivitetsparken så landet. Ikke mindre end en halv million kroner er kommet i hus fra Sundhedsstyrelsen, og de penge falder naturligvis i god jord, fortæller Mads Bjerregaard, der til generalforsamlingen blev valgt som bestyrelsesformand i Auning Aktivitetspark.

- Jeg havde faktisk forventet, at vi ville få de penge, som vi havde søgt om, for jeg synes, det er et rigtig godt projekt, vi har, og nu kommer de penge til at skabe liv i byen og blive til gavn for alle byens borgere, siger han.


Nu har vi fået 500.000 kroner, men jeg regner da med, at der kommer til at være investeret mellem seks og otte millioner i parken, når den står færdig.

Mads Bjerregaard, bestyrelsesformand i Auning Aktivitetspark


Tilbage i sommer sagde Jørn Gudmann Nielsen, der var blevet lokket med i projektet, efter at have været en del af det første kuldsejlede aktivitetspark-projekt, at planerne for aktivitetsparken var ambitiøse og mere end "bare" en multibane, som man ser mange steder.

AquaDjurs er i fuld gang med at klimasikre området mellem Auning Skole, Auning Idræts- og Kulturcenter og Børnehuset Mælkevejen. Foto: Helle Elgaard Kvist

Den ambition er Mads Bjerregaard helt på linje med.

- Nu har vi fået 500.000 kroner, men jeg regner da med, at der kommer til at være investeret mellem seks og otte millioner i parken, når den står færdig, siger han.

Annonce

Træning for demente

Lige nu er det vigtigste at få taget de første spadestik til aktivitetsparken.

- Det handler om at komme i gang, så vi kan vise, at der sker noget. Det gør det også lettere at søge fonde, siger Mads Bjerregaard.

Der skal nu holdes møde med forskellige interessenter, så man kan få input til, hvad de forskellige grupper ønsker sig. Blandt andet Plejecenter Møllehjemmet, for parken skal ikke kun være for børn og unge, men også for de ældre og de demente.

Lige nu ser det trist og kedeligt ud, men forventningerne til den kommende aktivitetspark er store. Foto: Helle Elgaard Kvist

Derefter skal det besluttes, hvilke firmaer man vil købe udstyret af.

- Det er dyre ting, for det skal være noget, der kan holde til at stå ude, men man kan også forestille sig, at der bliver noget med Ipads, der kan give stimuli, siger Mads Bjerregaard, der regner med, at man i bestyrelsen får bestemt sig og bestilt udstyret i løbet af november.

Foruden den halve million er projektet blevet bevilget 170.000 kroner fra Norddjurs Kommune, men de penge er øremærket til at komme i gang med at projektere og lave tegninger og planer. Resten af pengene skal bestyrelsen selv finde via fonde og sponsorater.

Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Annonce