Annonce
Randers

Landets mest innovative burger er fra Randers: Langtidsstegning med Mokaï-marinering

Forrest Julie Kvist (t. v.) og Christina Utzen, bag dem Mo Karim (t. v.), der driver Hungry Dane i Randers, og Peter Kolos, der med egne ord er hjernen bag det hele. Foto: Niels Bo Mandrup
Den har fået 10 timers sous vide-behandling, derefter to timers confitering og endelig en Mokaï-marinering.
Annonce

Randers: Burgerkæden Hungry Dane, der har en af sine afdelinger beliggende i Streetfood Randers, tog prisen for årets mest innovative burger, da konkurrencen om Danmarks bedste burger anno 2020 skulle afgøres.

- Den består af oksehals eller tykkam, der har fået 10 timer i sous vide, derefter to timers andeconfitering og så korttidsmarineret i orange Mokaï. Oven på ligger der ølrøget bacon og så en triple cheese, fortæller Peter Kolos, der er grundlægger af Hungry Dane-kæden. De tre oste er en cheddar, en gedeost og en georgisk sulguni.

- Som jeg selv henter derovre. Den kan ikke købes her i landet, tilføjer Peter Kolos og forklarer, at den georgiske ost minder om en tør mozzarella.


Vi har i stigende omfang takeaway, som jeg selv kører rundt med.

Mo Lykke Karim, Hungry Dane


Konkurrencen er udskrevet af Copenhagen Burger and Beer Festival, der har haft kendte kokke sendt rundt i landet for at prøvesmage de forskellige bidrag, der var tilmeldt konkurrencen. I Randers var det således "den skaldede kok", alias Carsten Olsen, der en dag dukkede op og skulle have en burger.

Hungry Dane i Randers drives af Mo Karim, der også driver Mo'Rice i Streetfood Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce