Annonce
Randers

Landets næststørste naturpark åbner på søndag

Der er masser af muligheder for udfoldelse i hele det store naturparkområde - både i vand og på land. Pressefoto: Pernille Bering

Den certificerede park er kulminationen på mange års fælles indsats mellem to kommuner, Naturparkrådet, lodsejere og frivillige.

Annonce

Søndag 27. maj slår Randers og Norddjurs Kommuner sammen dørene op til landets næststørste naturpark, når Naturpark Randers Fjord bliver indviet. Indvielsen foregår synkront i henholdsvis Mellerup Færgehavn i Randers Kommune og Voer Færgested i Norddjurs Kommune.

- Det bliver en helt særlig dag både for vores kommuner, for Naturparkrådet og også for mig personligt. Jeg er vild med Naturparken, med fjorden, stemningen og ikke mindst naturen i området. Da vi 1. februar i år fik certificeringen som Dansk Naturpark, var det kulminationen på mange års fælles indsats mellem vores to kommuner og samarbejde med Naturparkrådet, lodsejere og frivillige. Der har været så mange gode kræfter inde over dette arbejde, og derfor er vi lykkedes, siger borgmester Torben Hansen fra Randers Kommune.

Program for naturparkens åbning

Programmet for åbningen 27. maj:Kl. 10.00-10.30: Officiel indvielse ved Mellerup Færgested, Amtsvejen 170, 8930 Randers NØ eller Voer Færgested, Voer Færgevej 123, 8950 Ørsted.

Kl. 10.30-12.00: Besøg frit begge sider af fjorden og bliv nysgerrig på dagens aktiviteter.

Kl. 10.30-12.00: Uddeling af gratis madpakker ved færgestederne i Mellerup, Voer samt Udbyhøj syd. (Se efter beachflagene).

Åbningen af Naturpark Randers Fjord er en del af Fjordens- og Kystens dag. Den kan man læse mere om her: www.visitranders.dk/oestjylland/aktiviteter/fjordens-og-kystens-dag

Annonce

Næststørste naturpark

Naturpark Randers Fjord bliver med sine 29.250 hektar den næststørste naturpark i landet. Danmarks eneste flod, Gudenå, løber ud i Randers Fjord ved Randers by og skaber dermed Danmarks eneste floddelta, som fortsætter videre ud i Randers fjord og bliver til et fjorddelta.

- Dette fjorddelta ved Udbyhøj er helt specielt. Det giver unikke muligheder for lystfiskeri og kajakroning. Derudover har Naturparken jo også Danmarks eneste østvendte vadehav ved Udbyhøj. Parken føjer sig til listen over de mange naturoplevelser og skønne pletter, som Randers og Norddjurs er fyldt af, fortæller borgmester Jan Petersen fra Norddjurs Kommune. Han glæder også over det gode samarbejde, der har været imellem de to kommuner.

Friluftsrådet og nationalkomiteen for Danske Naturparker er også stolte over at kunne udnævne endnu en naturpark og glæder sig til den store dag for indvielsen af naturparken.

- Vi har ventet i spænding på denne fantastiske dag. Både kommuner, naturpark og lokale borgere kan nu bryste sig af det helt særlige kvalitetsstempel, som Danske Naturparker er, og oven i købet kan de sige, at Naturpark Randers Fjord er den første naturpark i Region Midtjylland, fortæller formand for nationalkomiteen og medlem af Friluftsrådets bestyrelse Flemming Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce