Annonce
Østjylland

Landsby har to døgninstitutioner for børn med store udfordringer: Nu vil regionen lukke den ene af dem

På døgninstitutionen Kløvhøj i Dalstrup er der lige nu kun seks børn. Region Midtjylland vil gerne lukke døgninstitutionen, fordi kommunerne ikke efterspørger tilbuddet længere. Foto: Anders Tilsted
Region Midtjylland vil lukke døgninstitutionen Kløvhøj i Dalstrup, og regionsrådet skal tage den endelige beslutning i februar.

Dalstrup: I den lille landsby Dalstrup med omkring 25 huse otte kilometer fra Grenaa har der i mange år været to døgninstitutioner for børn og unge med store udfordringer. Den ene er Grenen og deres særligt sikrede afdeling for unge kriminelle, og den anden er Kløvhøj for børn med store sociale og psykiske udfordringer.

Region Midtjylland driver begge døgninstitutioner, og de ligger meget tæt på hinanden. Nu vil regionen lukke Kløvhøj, for der er kun seks børn på institutionen, selvom der egentlig er plads til 20.

- Vi vil gerne lukke Kløvhøj, fordi kommunerne efterspørger det her tilbud mindre og mindre. Mange kommuner løser nu selv opgaverne med børn med komplekse udfordringer i deres egne kommuner, siger socialdirektør i Region Midtjylland, Ann-Britt Wetche.

Annonce

Lukker i foråret

Regionsrådet skal tage den endelige beslutning om at lukke Kløvhøj på deres møde den 23. februar. Hvis regionsrådet som ventet vedtager forslaget, vil Kløvhøj lukke i løbet af foråret.

- Vi går i dialog med hjemkommunerne til de børn, som er på Kløvhøj, og hvis kommunerne tænker, at de gerne vil bruge en anden af vores døgninstitutioner, så tager vi en snak om det, siger Ann-Britt Wetche.

Der er i øjeblikket 25 medarbejdere på Kløvhøj, og det er forventningen, at alle medarbejdere kan få tilbudt arbejde i en af regionens andre afdelinger inden for det sociale område.

Både Kløvhøj og Grenen ligger i bygninger på en stor grund, hvor der tidligere var et psykiatrisk hospital. Da det psykiatriske hospital lukkede var det oplagt, at bruge de mange ledige kvadratmeter til døgninstitutioner.

Annonce

Borger: Synd at Kløvhøj lukker

Fritze Block bor sammen med sin mand i Dalstrup, og hun ærgrer sig over, at Kløvhøj nu formentlig lukker.

- Det er da synd, at de skal lukke, og hvad skal der så blive af ejendommen. Vi har boet her i halvandet år, og vi har i hvert fald ikke følt os generet af dem, siger hun.

Hvis regionsrådet tager den endelige beslutning om at lukke døgninstitutionen, skal regionen også kigge på, hvad der skal ske med ejendommen.

- I første omgang der tænker vi, at vi kan bruge ejendommen til noget andet. Men hvad det skal være, det ved vi ikke helt endnu, fortæller socialdirektør Ann-Britt Wetche.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce