Annonce
Østjylland

Landsby vil have en stor hal: - Det har hele tiden været vores mål

Multihal-udvalget i Nørager har inden længe efter planen en ny ansøgning ude om tilskud til en udbyggelse af multihallen. Indsendt foto
Nørager Boldklub vil gerne have byens multihal udvidet til en stor hal med de rigtige dimensioner, men der er umiddelbart ikke penge i kommunekassen til at hjælpe med projektet.

Nørager: Kender man bare lidt til Nørager, så ved man også, at man får en bold i hænderne eller fødderne, mere eller mindre så snart man kan gå. For sporten betyder rigtig meget i den lille landsby med det store sammenhold.

For seks år siden kunne byen indvie den længe ønskede multihal, der var blevet til med økonomisk støtte fra blandt andet LAG Djursland og Elro Fonden og en million kroner fra Norddjurs Kommune samt en god egenkapital i Nørager Boldklub, men det har hele tiden været målet at få en hal med de rigtige mål, hvilket vil sige med en bane på 20 gange 40 meter.

- Vi har aldrig lagt skjul på, at vi gerne ville have en stor hal - det vil vi frygteligt gerne -  men det er et spørgsmål om økonomi, siger Gert Johnsen, der er formand for multihal-udvalget.

Annonce

Den nuværende multihal måler 28 meter i længden, men er bygget med den rigtige bredde, så der derfor "kun" kræver en forlængelse for at nå målene.

- Det kræver kun tre spær i enden, siger Gert Johnsen med smil i stemmen.

Han anslår, at en udvidelse af længden på den eksisterende hal med 12 meter  vil løbe op i cirka 2,5 millioner kroner, og hal-udvalget ønsker en bevilling fra Norddjurs Kommune på en million kroner til multihallen.

- Derudover har vi vores egenkapital, og så skal vi ud at søge fonde igen, siger formanden.

Målet har altid været en stor-hal

At målet altid har været at få en stor hal, har hal-udvalget ikke lagt skjul på over for Norddjurs Kommune. Det er beskrevet i en stor plan for boldklubben, det er blevet nævnt i årsregnskaber og i andre henvendelser til kommunen.

Senest har hal-udvalget henvendt sig til forvaltningen i kommunen og udtrykt sit ønske, hvilket fremgår af referatet fra mødet i kultur- og fritidsudvalget i sidste uge.

"Forvaltningen har modtaget en henvendelse fra Nørager Multihal, der ønsker, at hallen kommer i betragtning i forhold til at få tilført midler til en halinspektør og udvidelse af multihallen til en hel hal. Nørager Multihal er blevet oplyst om, at der ikke er afsat midler til disse poster, og at hallens bestyrelse har mulighed for at sende en ansøgning, der kan behandles politisk."

Den udmelding er kommet bag på Gert Johnsen.

- Vi fik beskeden fra forvaltningen for en måneds tid siden, om at vi ikke var er kommet i betragtning, og det kom da som en overraskelse, siger formanden for hal-udvalget.

Han fortæller, at udvalget nu skal samles igen for at "røre i gryden" og lave en ny ansøgning "efter bedste evne", men det irriterer ham, at man ikke er kommet i betragtning.

- Jeg skulle da lige trække vejret og tælle til mere end 10, siger han.

Annonce

Betydning for selvfølelsen

Som det ser ud nu, træner Nøragers håndboldhold i multihallen og har hjemmebane i Allingåbrohallen, og så er der et samarbejde med Auning Hallen, hvor seniorholdet kører til en gang om ugen for at træne.

Men hvorfor skal en by med lidt mere end 320 indbyggere have en stor hal, når de ikke har mere end 10 kilometer til en hal, hvor de kan træne, vil nogle sikkert indvende.

Gert Johnsen forstår godt argumentet, men han mener også, at der kan argumenteres for, at Nørager trods sin beskedne størrelse skal have sin egen hal.

- Vi er trods alt den klub med det højst rangerende hold (Jyllandserien, red.), og vi har også ungdomsrækker, som vi bygger op, siger han.

Derudover handler det også om byens værdi og selvfølelse.

- Vi vil gerne bevise, at vi selv kan. Det er et aktivt område, og der er opbakning fra lokalområdet, og vi mener, at en hal vil være med til at trække beboere til Norddjurs, siger Gert Johnsen.

I sammenhæng med ansøgningen om tilskud til en udbyggelse af multihallen, vil Nørager også gerne have tilført midler til en halinspektør. Det har indtil videre været klaret med hjælp fra frivillige, men får man en stor hal, bliver det for svært at nøjes med frivillig hjælp.

- Vi har trukket store ressourcer på de frivillige, og vi kan ikke blive ved at finde dem. Der skal være en til at stå for rengøring, vedligehold, afvikling af stævner og så videre, siger Gert Johnsen.

Annonce

På budgetforhandlingerne

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Lars Møller (V), fortæller, at alle henvendelser til ham som formand eller til forvaltningen skal behandles politisk. Og en henvendelse er desværre langt fra lig med, at der afsættes penge, da der er mange ønsker i kommunen, eksempelvis også en springhal i Grenaa Idrætscenter.

- Et projekt som det her vil komme med i det almindelige budget, som vi kører på med fra august. Bliver det sat på i 2021 er der større sandsynlighed for, at det bliver til noget, end hvis det er i overslagsårene, da der kommer nye budgetforhandlinger inden da, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsom brand har sprængt køkkenrude og brændt gavl: - Der har været gasflasker og benzin derinde

Annonce