Annonce
Østjylland

Landsbyklynge kalder til stormøde

Ikki Knudsen regner med, at der også bliver etableret en kommunikationsgruppe på mødet, ligesom styregruppen også vil blive mere formelt valgt. Arkivfoto

Onsdag aften samles borgere fra byerne mellem Grenaa og Auning til stormøde om landsbyklyngen Midt I Norddjurs. Meningen med mødet er at bestemme, hvilke projekter man skal arbejde videre med.

Annonce

Norddjurs: Kommunalreformen har ikke blot samlet den nordlige del af Djursland til en stor kommune. Reformen resulterede også i en geografisk langstrakt kommune med Grenaa og Auning i hver sin ende. Mellem de to store byer ligger en række mindre byer, som perler trukket på en elastiksnor.

Det er byer som Ørum, Stenvad, Glesborg, Bønnerup, Fjellerup og Gjerrild. Disse seks byer er gået sammen i landsbyklyngen Midt I Norddjurs. Onsdag aften holder klyngen stormøde for alle, der har lyst til at høre mere og eventuelt give en hånd med i forskellige projekter. Mødet er blevet døbt "Folket former". Med navnet lægger initiativgruppen op til, at det er borgerne og lokalsamfundene, der skal forme landsbyklyngen.

- Der er meldt 45 til spisning, og så kommer der nok nogle flere efter spisningen, fortæller Ikki Knudsen fra intitiativgruppen.

Annonce

En fælles stemme

Med landsbyklyngen håber initiativtagerne at få en mere direkte vej ind i kommunen.

- Den lange kommune har gjort, at man gerne ville skabe en sammenhængskraft mellem øst og vest. Det har man gjort ved at styrke Grenaa og Auning, men vi vil gerne gøre opmærksom på, at man skal huske byerne i midten, siger Ikki Knudsen, der her i valgkampen godt kan se, hvor fokus ligger:

- Det er jo stadig Grenaa og Auning, der får opmærksomheden, og det er netop en af grundene til, at vi har lavet denne landsbyklynge. For udover at være en måde at få gang i de lokale ildsjæle på, så handler landsbyklynger også om at få et tæt samarbejde med kommunen. Det samarbejde skulle gerne være vores dør til en mere direkte dialog med kommunen, så vi får nemmere ved at gøre opmærksom på vores ønsker og derfor også nemmere bliver hørt.

Mødet i landsbyklyngen finder sted på Stenvad Mosebrugscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Annonce