Annonce
Randers

Landsretten har talt: Mand varetægtsfængsles for at angribe hustru med salmiakspiritus

En 41-årig mand er sigtet for at have hældt salmiakspiritus ud over sin 30-årige hustru. Foto: Morten Pedersen
Vestre Landsret har stadfæstet byrettens kendelse om varetægtsfængsling i en sag, hvor en 41-årig mand fra Randers er sigtet for at have hældt salmiakspiritus i ansigtet på sin kone.
Annonce

Randers: En 41-årig mand fra Randers kommer til at tilbringe minimum de næste fire uger bag tremmer. Det har Vestre Landsret nu besluttet.

Manden er sigtet for to gange søndag aften at have hældt salmiakspiritus ud over sin 30-årige hustru i deres hjem i nordbyen i Randers.

I tirsdags blev han fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers, hvor han blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Manden nægtede sig skyldig og kærede kendelsen til Vestre Landsret. Også her valgte dommeren dog at varetægtsfængsle den sigtede.

Annonce

Gav gravid kat skylden

Ægteparret er enige om, at de søndag aften havde et skænderi over, at kvinden natten forinden havde været utro, men hvad der efterfølgende skete, har de vidt forskellige forklaringer på.

Ifølge den 30-årige kvinde havde manden under skænderiet truet med at brænde hende af. Da hun gik ud på terrassen for at få luft, kom han pludselig gående mod hende med en flaske salmiakspiritus, som han sprøjtede mod hende.

Hun blev ramt af lidt væske i ansigtet og forsøgte at flygte fra stedet, men havde svært ved at orientere sig. Hun faldt derfor, og hun har fortalt politiet, at hendes mand efter faldet satte sig oven på hende og hældte mere salmiakspiritus ud over hende.

Den 41-årige mand forklarer derimod, at det er en løgn, hans psykisk ustabile hustru har fundet på. I stedet hævder han, at hun blev ramt af salmiakspiritus, da han var i gang med at blande kokain og salmiakspiritus, og ved et uheld kom til at træde på parrets gravide kat, så både mennesker og kat sprang op og væltede bordet, så den åbne flaske med salmiakspiritus væltede.

Den 30-årige kvindes forklaring, en nabos forklaring samt placeringen af blandt andet flasken med salmiakspiritus på gerningsstedet fik dog dommeren i byretten til at vurdere, at kvindens forklaring er troværdig, og at den 41-årige dermed skulle varetægtsfængsles. En vurdering, dommeren i landsretten nu har erklæret sig enig i.

Annonce

Fik hjælp af nabo

Da kvinden havde fået salmiakspiritus ud over sig, søgte hun tilflugt hos en nabo, som hjalp hende med at få vasket den ætsende væske af og ringede efter politi og ambulance.


Ifølge den 30-årige kvinde havde manden under skænderiet truet med at brænde hende af. Da hun gik ud på terrassen for at få luft, kom han pludselig gående mod hende med en flaske salmiakspiritus, som han sprøjtede mod hende.


Naboen råbte til den 41-årige mand, at politiet var på vej, og det fik ham til at stikke af fra stedet. Han blev dermed først anholdt natten til tirsdag, da en patrulje standsede ham i bil på motorvejen ved Vejle.

Kvinden blev kørt på hospitalet, hvor hun blandt andet fik renset øjnene, der var røde og hævede - formentlig som en reaktion på salmiakspiritussen. Kvinden havde også fået nogle mindre skader fra sit fald, men var ellers sluppet uskadt fra hændelsen.

Hun opholder sig nu på et krisecenter et sted i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce