Annonce
Danmark

Landsstævne i Svendborg udskudt til 2022

Vi ses i Svendborg i 2021, er budskabet på T-shirtene her, men det bliver der ikke noget af. På grund af covid-19-pandemien er DGI Landsstævne udsat til 2022. Fotoet er fra afslutningsceremonien ved landsstævnet i Aalborg i 2017. (Foto: Henning Bagger / Scanpix 2017)
Svendborg kommer ikke til at danne ramme om DGI's Landsstævne i sommeren 2021. På grund af corona-pandemien er stævnet udsat et år.
Annonce

Svendborg: Rettidig omhu.

Det er ordene, som Svendborg-borgmester Bo Hansen (S) og DGI-formand Charlotte Bach Thomassen sætter på en beslutning, som blev taget i landsstævnets bestyrelse på et møde onsdag 2. september - nemlig at udskyde 2021-stævnet et år til 2022.

Det er usikkerheden på grund af corona-pandemien, der har ført til beslutningen, oplyser Bo Hansen.

- Vi vil gerne være en værtskommune, som kan tage imod 25.000-30.000 gæster med åbne arme, og når vi lige nu beskytter os mod virussen på alle mulige måder, blandt andet ved at bruge mundbind, har jeg meget svært ved at forestille mig, at vi kan være klar til det allerede i juli næste år, siger borgmesteren.

Annonce

Begrundet optimisme

Bo Hansen beretter også, at landsstævnebestyrelsen, som han sidder i, løbende har overvåget udviklingen, siden landet blev lukket ned i marts.


Jeg kan ikke finde argumenterne for at afvikle i 2021. Det er det, vi allesammen helst vil, men jeg kan ikke finde argumenter for, at det er klogt

Bo Hansen (S), borgmester, Svendborg Kommune


- Lige før sommeren var der begrundet optimisme, fordi smittetallene faldt, men nu er der kommet bekymring igen. Vi kan ikke sige, at vi er på den anden side næste sommer, og derfor udsætter vi, siger borgmesteren, der oplyser, at beslutningen, som sagerne står nu, nærmest har givet sig selv.

- Jeg kan ikke finde argumenterne for at afvikle i 2021. Det er det, vi allesammen helst vil, men jeg kan ikke finde argumenter for, at det er klogt, siger han.

Annonce

Den helt store knap

DGI-formand Charlotte Bach Thomassen fortæller, at det også handler om økonomi.

- Det er nu og i de kommende måneder, vi trykker på den helt store knap i form af rekruttering og forberedelse af aktiviteter og shows, og det er simpelthen for store ressourcer at bruge på noget, hvor usikkerheden er så stor. Det er en tung beslutning at udsætte, men omvendt er det rettidig omhu, siger formanden.

Fakta - DGI Landsstævne

Skulle være holdt i Svendborg Kommune 1.-4. juli 2021.

Målet var 25.000 deltagere, heraf omkring 6500 efterskoleelever.

Byder på over 30 forskellige idrætter og 400 workshop med de nyeste trends inden for idræt.

Desuden skulle det bestå at et åbningsshow, et afslutningsshow, en opvisning af DGI Verdensholdet og efterskolernes show med 6500 deltagere i Landsstævnearenaen.

På grund af covid-19-pandemien er stævnet udsat til 2022 og vil formentlig blive holdt fra 30. juni til 3. juli.

Beslutningen er taget af Landsstævnets bestyrelse, som udgøres af repræsentanter fra Svendborg Kommune, DGI og Efterskoleforeningen.

Der har været tænkt i alternative landsstævnemodeller, oplyser hun.

- Man kan skrue ned og sortere fra, og det har vi også været inde at vurdere på. Men vi er nået til, at det ikke vil give et landsstævne, der er den kæmpe succes, som sådan et skal være. Så i stedet glæder vi os vildt til 2022, siger Charlotte Bach Thomassen.

Annonce

Pris: Fem millioner kroner

Der er allerede nu brugt en del penge på lønninger i sekretariatet, markedsføringsmateriale og forskelligt andet, og det skønnes, at regningen for udsættelsen lyder på omkring fem millioner kroner.

Ifølge Bo Hansen er det besluttet at dele i porten, så DGI og Svendborg Kommune betaler hver to og en halv millioner kroner.

Det er lige nu uvist, om det er muligt at få dækket regningen via statslige corona-hjælpepakker, men det skal undersøges, oplyser Bo Hansen.

Annonce

Efterskoleelever rammes

Beslutningen om at udsætte rammer i særlig grad på efterskolerne, hvor 6500 elever og 1000 lærere havde planlagt at deltage i stævnet.

Efterskoleforeningens formand, Torben Vind Rasmussen, er dog enig i beslutningen, og i stand til at se det lyse i det mørke er han også.

- Denne årgang af efterskoleelever får desværre ikke mulighed for at komme til Landsstævne med efterskoleholdet, som vi ved, rigtig mange har set frem og glædet sig til. Til gengæld åbner udsættelsen op for, at årgangen 2021-22 kan deltage, siger han ifølge en pressemeddelelse.

Forventningen er, at det udsatte landsstævne bliver holdt fra 30. juni til 3. juli 2022.

Hvilket i øvrigt betyder, at stævnet falder sammen med den danske Tour de France-start fra 1. til 3. juli.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce