Annonce
Sport

Landstræner jubler: Randers har fået en bane i international klasse

Her ses den flotte BMX-bane på Langvang. Pressefoto: Randers Kommune/Jakob Lerche
Lørdag bliver den nye BMX-bane på Langvang officielt indviet. Banen vækker begejstring hos Morten Bennekou, elitechef ved Dansk Cykel Union.

BMX: Jyllands første BMX-bane med internationale mål står klar på Idrætscenter Langvang, hvor der lørdag er officiel indvielse.

BMX-banen, der er 400 meter lang og med en højde op til ni meter ved startrampen, kommer til at blive et lokomotiv for talentudviklingen i det vestlige Danmark.

Det gælder også for den lokale klub, Randers BMX, der på kort tid har fordoblet antallet af medlemmer til 48. Blandt dem er 17-årige Malene Kejlstrup, som nu ikke længere behøver at tage ugentlige ture med toget til København for at træne.

- Hvis jeg skal forsvare og forbedre min placering i eksempelvis European Cup, kræver det, at jeg kan træne på en bane, der lever op til de internationale standarder. Det er helt sikkert en stor fordel, at jeg nu kan gøre det hjemme i Randers, siger Malene Kejlstrup, som sidste år vandt tre juniorafdelinger af European Cup og blev samlet nummer to.

Hun blev desuden dansk ungdomsmester for sjette gang i træk og vandt guld ved de nordiske mesterskaber for juniorer.

Internationale begivenheder

BMX-opgraderingen i det vestlige Danmark vækker også glæde hos elitechef i Dansk Cykel Union Morten Bennekou.

- Med den nye bane i Randers vil vi skabe et vestdansk kraftcenter, hvor vi kan samle talenterne. Og jeg tror i det hele taget, at banen kan være med til at tiltrække nye ryttere til BMX-sporten i Danmark. Faciliteter trækker folk til idræt, siger Morten Bennekou, der også forestiller sig, at banen på Langvang kan bruges til internationale begivenheder i fremtiden.

BMX-sporten er en af satsningsidrætterne i den Team Danmark-aftale, der på lokalt plan er grundlaget for arbejdet hos Randers Talent og Elite.


Med den nye bane i Randers vil vi skabe et vestdansk kraftcenter, hvor vi kan samle talenterne

Morten Bennekou, landstræner


- Med den nye bane har de lokale BMX-talenter og elitekørere adgang til de nødvendige træningsfaciliteter her i kommunen og kan på den måde lettere få skabt en hverdag, hvor der både er plads til uddannelse og træning. Det her kommer til at få stor betydning for det fremtidige talentarbejde - ikke bare i Randers, men for hele det vestdanske område, siger eliteidrætskonsulent Johannes Madsen fra Randers Talent og Elite.

På grund af de aktuelle corona-restriktioner bliver lørdagens indvielse af BMX-banen på Langvang et lukket arrangement.

Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret