Annonce
Sport

Landstræner roser Strangholt efter EM-triumf

Sofie Strangholt har været hårdt ramt af skader i sin ungdomskarriere. Men i 2011 har hun virkelig brudt igennem med DM U18-guld med Randers HK og nu U19 EM-guld med Danmark.

Med Randers HK-spilleren som en af profilerne blev Danmark søndag aften europamestre for U19-landshold.

Annonce

For første gang, siden den gyldne generation med Mie Augustesen og Camilla Dalby blandt profilerne vandt guld i 2007, er Danmark europamestre for U19-landshold. Det skete, da holdet søndag aften i EM-finalen besejrede værterne fra Holland med 29-27 foran omkring 2.500 tilskuere i en fyldt hal i Rotterdam.

Blandt profilerne hos de nykårede europamestre er venstre backen Sofie Strangholt fra Randers HK, der tre gange i løbet af turneringen er blevet kåret som kampens bedste spiller. Hun fik også fuld spilletid i finalen, hvor det blev til to scoringer fra den teknisk sublime bagspiller, der i flere år har været regnet som det største talent overhovedet i Randers HK's ungdomsafdeling.

Stolt landstræner

Efter triumfen i Rotterdam lykkedes det Randers Amtsavis at få kontakt til landstræner Heine Eriksen, der var fuld af lovord over for Sofie Strangholts indsats.

»På grund af skader kom hun først med i forberedelserne omkring 14 dage før EM, og det kunne man godt se i de første kampe, hvor hun famlede efter sit spil,« fortæller landstræneren.

»Men i de sidste kampe har hun spillet fantastisk, og jeg er specielt overrasket over, hvor dygtig hun har været i forsvaret. Alle ved, hvor stærk en angrebsspiller hun er, men hun har virkelig også vist flotte takter i forsvarsspillet,« siger Heine Eriksen, der om nogen er titelslugeren i dansk kvindehåndbold.

Men at han søndag aften skulle fejre endnu en guldmedalje, havde han langt fra forestillet sig, da han i begyndelsen af august satte kursen mod EM.

»Jeg må være ærlig at indrømme, at jeg ikke havde troet, at vi skulle vinde det her EM. Vi har haft mange skader lige op til slutrunden og har spillet dårligt i optaktsfasen. Men holdet er bare blevet bedre og bedre, som turneringen er skredet frem, og de her 14 dage har virkelig banket holdet sammen,« siger Heine Eriksen.

Ny guldgeneration

Han er dog ikke i tvivl om, at den nuværende generation kan komme til at levere et stort antal profiler til A-landsholdet, sådan som den historisk stærke 88-89 årgang med Augustesen, Dalby, Lærke Møller, Susan Thorsgård og mange andre har gjort det.

»Når vi kigger nogle år frem, så er jeg overbevist om, at stammen på landsholdet vil bestå af spillere fra 88-89 årgangen og så denne her årgang, som lige har vundet guld. 88-89'erne var suveræne, men der er bestemt også mange spændende spillere på det nuværende hold,« siger Heine Eriksen.

Hvor det tidligere guldhold i høj grad var præget af Randers HK-spillere, da også Stine Bonde Aagaard og Gitte Andersen har været med til at vinde medaljer, er Randers HK kun repræsenteret ved Sofie Strangholt i det nuværende kuld. Målvogteren Stephanie Andersen kunne dog også have været med, hvis ikke hun havde været skadet.

Droppet RHK'er imponerer

Med på holdet er også den tidligere Randers HK-spiller, playmakeren Simone Kristiansen, som ikke fik forlænget kontrakten med klubben og derfor er skiftet til Bjerringbro henover sommeren.

»Hende må jeg virkelig rose for at have spillet en fantastisk turnering. Hun har ikke fået så meget spilletid som Sofie Strangholt, men hun er kommet ind på nogle meget vigtige tidspunkter og har spillet en afgørende rolle - blandt andet med sin skudafvikling,« sagde Heine Eriksen, inden han skulle til den afsluttende EM-banket.

»Nu har vi set, hvad holdet kan præstere på banen, så nu er jeg spændt på, om de også er lige så gode til at feste som generationen med Dalby og Augustesen,« lød det med et grin fra landstræneren.

Danmark fik Louise Burgaard fra Team Tvis Holstebro og Fie Woller fra FCM Håndbold på EM's All Star-hold. Desuden blev Mathilde Bjerregaard kåret til turneringens bedste forsvarsspiller, hvilket ifølge Heine Eriksen var meget fortjent.

De danske europamestre lander i Billund mandag klokken 13.40

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce