Annonce
Kultur

Langå-band holder vejret: Måske bliver de opvarmer for et af musikkens hotte navne

Muirheads fra Langå er kommet et stort skridt nærmere målet: At være opvarmer for succesbandet The Minds Of 99. Foto: PR-foto
Bandet Muirheads er næsten kommet igennem nåleøjet til at blive opvarmer for dansk musiks rock-komet, The Minds Of 99, der skal spille koncert i Royal Arena den 23. november for et publikum på 16.000.

Randers: De fem Langå-drenge, Mikkel Hvid, Fredrik Hvid, Peter Sundahl, Jakob Elming og Sofus Handberg, der tilsammen udgør rockbandet Muirheads, går en spændende fremtid i møde. Måske bliver de opvarmningsband for The Minds Of 99.

Drengene er vokset op i Langå, med undtagelse af den 17-årige trommeslager, Sofus, der kommer fra Viborg. De har kendt hinanden siden barndommen, og de fleste medlemmer har også interesseret sig for musik fra en meget tidlig alder. Det var dog først i januar 2018, at de besluttede sig for at danne sydstatsrockbandet, som senere har vist sig at blive en succes.

Muirheads har nemlig kæmpet sig frem blandt 1600 andre bands, i konkurrencen - Tak Rock Band Battle - om at blive opvarmningsband for de awardvindende The Minds Of 99, når de spiller et brag af en koncert i Royal Arena den 23. november. Nu er finalefeltet skærpet ind til kun 10, men finalisterne skal halveres. Og nu er det lytterne og borgerne, der bestemmer, hvem der skal gå videre via en digital afstemning.

Annonce

Tak Rock Band Battle

Talentkonkurrence, der blev søsat i maj 2019 af Royal-koncernen i samarbejde med The Minds Of 99.

Tak Rock har siden 2010 arrangeret band battles, der har som formål at støtte nye talenter og hjælpe upcoming navne videre ind på musikscenen.

1600 bands meldte sig til konkurrencen. Det tal blev kogt ned til 27, som alle er udvalgt af The Minds Of 99.

Disse bands har så her i efteråret dystet med live-optræden på otte spillesteder landet over, hvor det var publikum, der sendte deres favoritter videre.

Muirheads sikrede sig efter en koncert i Skanderborg forleden at være et af de 10 bands, der skal dyste videre om at vinde konkurrencen og dermed få lov til at være opvarmer for Minds of 99's udsolgte koncert i Royal Arena 23. november.

Og det er i den her fase, at alle kan være med til at bestemme ved at stemme i en digital battle band.

De 10 skal barberes ned til fem. Eller rettere fire. For et band udpeger The Minds Of 99 selv blandt finale-bandsene via wild cart..

De fem bands skal så dyste i en finale på spilestedet Pumpehuset i København, hvor en musik-jury vil udpege den endelige vinder, der skal spille support for The Minds Of 99.

Se mere på: https://royalbeer.dk/mo99/

Da far var dreng

Drengene fra Muirheads så opslaget om konkurrencen på Facebook. Så de tog en chance og meldte sig til. De havde dog ikke regnet med at komme så langt, som de er.

- Vi havde overhovedet ikke regnet med at komme med, vi tog bare chancen, siger Mikkel Hvid, som er guitarist i bandet.

Men trods de lave forventninger fra bandets egne medlemmer, har de klaret sig utroligt godt, og nu håber de blot, at afstemningen vil gå deres vej.

Da vi spurgte Mikkel, hvorfor de fortjente vores stemme, svarede han:

- Fordi vi spiller noget godt gammelt klassisk rock, som dengang far var dreng. Det findes der ikke så meget af her i Danmark, og vi vil gerne vise, hvad musikken har at byde på.

Bandet laver nemlig sin egen musik, og kom ud med en EP i 2018, som bestod af fem klassiske rocknumre, der handler om alt fra sprut til hjerteknusere. I konkurrencen har drengene brugt fire af deres egne sange. Hvis de går hele vejen, regner de med at spille nogle af deres originale numre og noget nyt materiale, som de arbejder på.

De 16.000 billetter til The Minds Of 99-koncerten er for længst blevet udsolgt, og efterspørgslen har været stor, så det er ikke nogen hemmelighed, at det ville være stort for drengene og for bandet Muirheads, hvis de formåede at vinde konkurrencen.

- Det ville betyde alt! Rockscenen i Danmark er ikke vildt stor, men vi vil gerne ud med vores musik og sørge for, at folk får øjnene op for dansk rock, siger Mikkel Hvid.

Sommerfugle i maven

Der hersker ingen tvivl om, at koncerten i Royal Arena ville være Muirheads' største bedrift indtil videre, men da Mikkel bliver spurgt, om ikke de vil være nervøse for at skulle optræde på en af Danmarks største scener, siger han blot:

- Jo, der er da lidt sommerfugle i maven, men vi er ikke vildt nervøse. Vi har jo prøvet at optræde med vores musik før, og her mener Mikkel blandt andet åbningskoncerten på den lokale Vestpark Festival og en optræden på Århus Katedralskoles musikcafé.

Mikkel slutter interviewet af med at fortælle, at Muirheads har planer om at tilføje ny musik til deres voksende samling af numre i starten af det nye år. Så hvis du sætter pris på et godt beat og lidt sydstatsrock, kan du godt begynde at glæde dig

Muirheads

Rockband med rod i Langå.

De fire er barndomsvenner. To af dem er brødre. Og en enkelt, nemlig trommeslageren, kommer fra Viborg.

To af medlemmerne, Mikkel Hvid og Peter Sundahl, har spillet sammen i flere år.

Dannede i januar 2018 bandet Muirheads, der består af:

Mikkel Hvid, 21: Guitar.

Frederik Hvid, 18: Bas.

Sofus Handberg, 17: Trommer.

Jakob Elming, 21: Rytmeguitar.

Peter Sundahl, 20: Rytmeguitar og vokal.

Bandet holder til med øvelokale i Boxen i Langå.

Har givet adskillige koncerter på mindre spillesteder.

Åbnede i 2019 Vestpark Festivalen.

Udgav sidste år en EP. Og samler materiale til et album, der kommer i 2020.

Genren er klassisk sydstatsrock.

Muirheads har spillet sig et godt stykke frem i konkurrencen om at blive opvarmer for The Minds Of 99 i Royal Arena 23. november. Foto: PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce