x
Annonce
Randers

Langå bevarer millionerne: Renovering af kulturhus i gang før deadline

Karen Fokdal, som er formand for Kulturhus Langå, var tidligere viceskoleleder på Langå Skole. Foto: Richard Sylvestersen
Bestyrelsen har haft travlt i Kulturhus Langå. To fondsmillioner var afhængig af arbejdsopstart før udløb af februar. Men der er godt nyt nu.

Langå: Engang var det rådhus i Langå Kommune, men nu har det i mere end et årti tjent som kulturhus for byens beboere. Undervejs er det blevet slidt.

Derfor begyndte allerede for mere end et år siden processen med at skaffe penge til renovering. En proces, der nåede sit foreløbige højdepunkt i marts sidste år, hvor foreningen modtog to millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

Men pengene kom med en udløbsdato. Renoveringen skulle være sat igang før udløb af februar 2020. En deadline, som ikke virkede problematisk i starten, men som gav udfordringer, fordi al sagsbehandling skulle igennem Randers Kommune, som er ejer af kulturhusbygningerne i Langå.

Og det kom ganske tæt på. Det er først i de sidste 14 dage, at kontrakterne er faldet helt på plads, så renoveringen kan gå i gang mandag 24. februar.

- Det er lidt af en lettelse, forklarer Karen Fokdal, som er formand for Kulturhus Langå.

Selv om det ikke har holdt hende vågen om natten, er hun glad for, at hun slap for at råbe højt.

Annonce

Kæmpe forbedring

Nu skal der skiftes døre, renoveres handicaptoilet, trækkes ny el, repareres gulv og en hel række ting i den ene sal. Det betyder også, at den i en længere periode vil være spærret for brug.

- Vi har forsøgt at flytte de berørte aktiviteter ud i andre lokaler i huset, fortæller Karen Fokdal.

I slutningen af denne fase bliver der også brug for en frivillig indsats. Både malingen af lokalerne og oprydningen efter byggeriet står foreningen for.

- Tilbuddene fra entreprenørene, så egentlig rigtig fine ud, men så skal vi også lige betale moms. Desuden er nogle af pengene allerede brugt til ingeniører og byggetilladelser, så vi måtte skære en smule i projektplanen, forklarer hun.

Når denne del af projektet er afsluttet hen mod eftersommeren skulle det gerne kunne ses.

- Lokalerne bliver tydeligt mere indbydende. Det bliver en kæmpe forbedring, slår Karen Fokdal fast.

Alle projektønsker er dog endnu ikke opfyldt. Et depotrum skulle gerne omdannes til køkken med tiden, og så skal der tilføjes et andet depotrum til gengæld. Men nu skal sejren lige nydes først.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Langt fra kun ældre og svage indlægges - heller ikke i Randers

Randers

15-20 biler holdt klar, da genbrugspladsen åbnede tirsdag morgen: - Det er tiltrængt at få tømt traileren

Annonce