Annonce
Erhverv

Langå får et rigtigt apotek

Til juni flytter Langå Apotek ind i den bygning, Vestjysk Bank forlod for snart fire år siden. Apoteket har lejet underetagen, og John Kragh søger nu lejere til kontorerne på 1. sal.

Langå Apoteksudsalg flytter til lokaler i den tidligere bankbygning i Bredgade og ændrer status fra apoteksudsalg til apotek.

LANGÅ: I marts 2013 flyttede Vestjysk Bank ud af sit få år gamle byggeri på hjørnet af Markedsgade og Bredgade, og siden har lokalerne stået tomme. For to år siden købte Kragh Ejendomme den centralt beliggende ejendom med henblik på udlejning, og tanken var dengang, at bygningen måske kunne indrettes til apotek og sundhedshus.

Den ide er nu et skridt tættere på at kunne realiseres:

- Jeg har lejet den nederste del af bygningen ud til apoteket i Langå, fortæller John Kragh, og tilføjer, at han i løbet af de to år har haft flere henvendelser fra interesserede lejere.

Det har ikke ført til nogen lejekontrakt, men det har været værd at vente på den lejer, han oprindeligt havde haft lidt i tankerne, nemlig apoteksudsalget længere ned ad Bredgade.

- Da vi købte, havde vi en plan om at lave et sundhedshus, og det er der mulighed for nu: Apoteket skal kun have stueetagen, så førstesalen er stadig til leje.

Ejendommens 450 kvadratmeter er fordelt på tre plan, og på 1. sal er der 3-4 rum, som kan bruges til behandling eller kontorer, fortæller John Kragh, som desuden vil forsøge at leje kælderlokalerne ud til møbelopbevaring.

Et stort ønske

Langå Apoteksudsalg er knyttet til Jernbane Apoteket i Randers, men med flytningen bliver forretningen til et rigtigt apotek, fortæller apoteker Jeanette Abel.

Hun forklarer, at staten for mange år siden besluttede, at Langå skulle have et apoteksudsalg og ikke er et rigtigt apotek. Det indebærer, at man ikke kan få sin receptmedicin udleveret med det samme - man må vente til senere på dagen, når apotekets bud har været forbi.

Nu er loven imidlertid ændret, så et apoteksudsalg gerne må laves om til et apotek. Og det kommer nu Langås borgere til gode.

- Det har længe været et stort ønske, at Langå kunne få et rigtigt apotek, og det vil blive en stor serviceforbedring for borgerne, understreger Jeanette Abel.

Den nye status som et rigtigt apotek kræver større lagerkapacitet og et større kunderum, og derfor flytter apoteket til nye lokaler i den tidligere bank.

Annonce

Åbner til juni

- Vi får en ny og moderne indretning, dejlige lyse lokaler og masser af hylder med hudpleje, vitaminer og rigtig mange andre apoteks relaterede produkter - alt i alt et større sortiment, fortæller Jeanette Abel.

Medarbejderne i det nye apotek bliver de samme, som man møder i apoteksudsalget i dag.

- Så vi kan fortsat give Langås borgere en rigtig god personlig service og faglig rådgivning om lægemidlerne.

Hun kender endnu ikke den præcise åbningsdato men forventer, at apoteket vil være klar til at tage imod kunderne i løbet af juni måned.

Lokalerne skal først bygges om, og det kræver en tilladelse fra kommunen. I dag er der åbent mellem stueetagen og 1. sal ved indgangen, og planen er, at der skal laves et dæk, så de to etager bliver adskilt.

- Vi håber dog på en hurtig sagsbehandling i kommunen, så borgerne snart kan få et rigtigt apotek i Langå, siger Jeanette Abel og tilføjer:

- Med et apotek lige i centrum af byen håber jeg, at vi kan bidrage til den positive udvikling, der er i gang i Langå med områdefornyelse og de mange andre spændende tiltag, vi har set den seneste tid.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Erhverv

Lizette Risgaard: Kommuner og regioner skal bruge vores penge ordentligt

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce