Annonce
Randers

Langå Sparekasse kan se tilbage på et godt 2019

Sparekassedirektør Ole Bonde er godt tilfreds med resultaterne i 2019. Foto: Annelene Petersen
Overskuddet før skat er i forhold til 2018 vokset med ikke mindre end 265 procent. Ikke mindst er man i sparekassen tilfredse med udviklingen i basisindtjeningen, som er steget med 3,1 millioner kroner til 7,5 millioner.

Langå: Det går godt i Langå Sparekasse, som netop har offentliggjort et regnskab for 2019, der afslører en fremgang i indtjeningen på ikke mindre end 265 procent. Ledelsen kalder da også resultatet for tilfredsstillende.

Ni millioner kroner er overskuddet før skat, hvilket er det næstbedste resultat, sparekassen har præsteret inden for det seneste årti.

Sparekassedirektør Ole Bonde peger på en meget tilfredsstillende udvikling i i gebyr- og provisionsindtægterne, som er steget med 5,6 milioner kroner i forhold til 2018, ligesom sparekassen i 2019 fik en kursgevinst på 3,4 millioner kroner på sin fondsbeholdning, mens den året før måtte acceptere et tab på 3,1 millioner kroner.

Kigger man på resultatet af en egentlige bankdrift, også kaldet basisindtjeningen, så ser det hele med ledelsens egne ord meget tilfredsstillende ud. Ser man således bort fra kursreguleringer og nedskrivninger på udlån og tilgodehavende, har Langå Sparekasse i 2019 løftet sin indtjening med 3,1 millioner kroner til 7,5 millioner.

Den pæne fremgang skyldes ifølge sparekasseledelsen dels en høj aktivitet på boligområdet sammen med generelt stigende aktivitet inden for forsikring, pension og investering.

De gode resultater i 2019 har bidraget til, at Langå Sparekasse har øget sin egenkapital med godt 16 millioner kroner til 150,9 millioner kroner. Medvirkende har også været et nyt garantkoncept, som kunderne har taget godt imod. Således at sparekassens garantkapital næsten er fordoblet i 2019 fra 10,8 millioner kroner til 19,6 millioner.

Sparekassens kapitalprocent er således opgjort til 20,7 procent mod 18,0 procent på samme tidspunkt 2018. Det individuelle solvensbehov med tillæg af buffere og såkaldte nep-krav er opgjort til 15,7 procent, hvorfor Langå Sparkasse har en pæn solvensoverdækning på 5,0 procent.

Sparekassen forventer i 2020 at opnå et resultat før skat i intervallet 4 – 5,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce