Annonce
Randers

Langå synger på stationen

Alle har kunnet deltage i fællessangen på Langå Station. Onsdag bestod sangholdet blandt andet af medlemmer af Langå Koncertforening.

Ugen igennem er små og store sangere mødt frem til morgen- og fyraftenssang i ventesalen på Langå Station.

Langå: Glade sangstemmer har efterhånden blæst støvet væk på Langå Station, hvor der dagligt siden den første dag i september er blevet sunget under uret i ventesalen.

De i alt ti dage med morgen- og fyraftenssang startede for en uge siden som optakt til årets Open by night i Langå: Omkring 150 elever fra 4.-6. klasse på Langå Skole sang for sammen med projektets leder, Louise Svane, og en masse af byens borgere lagde også morgenfriske stemmer til fællessangen.

Lørdag og søndag var der sang på stationen kl 10, mens der på hverdage har lydt sang både kl. 7, 9 og 17 - nogle gange med en stor flok sangere, andre gange blot med nogle få stykker.

- Men også selv om vi kun har været fire, lyder det utrolig flot i det rum, konstaterer Louise Svane, som på forhånd havde inviteret bl.a. foreninger i Langå til at komme forbi en af dagene med et hold sangere.

Den opfordring havde Langå Koncertforening taget imod, og onsdag mødte en lille flok herrer og damer op til morgensang.

Elever fra 4.-6. klasse havde øvet sig godt, inden de fredag 1. september indledte ti dage med sang på stationen.

Synger hele vejen hjem

- Kan vi lige få en tone, lyder det, da det sangerne har stillet sig på plads kl. 9 og er klar til første vers af "Danmark nu blunder den lyse nat".

Der er tre sange på programmet, og undervejs kommer flere passagerer forbi - på vej til eller fra tog. Nogle stopper op og lytter, andre har travlt og når måske bare at observere, at der sker noget ud over det sædvanlige.

En rejsende, der skal skifte tog i Langå, kommer ind i ventesalen med et kaffekrus i hånden og et nysgerrigt blik. Louise Svane stikker ham et sangblad, så han kan synge med på de sidste sange, inden han fortsætter med toget mod Viborg kl. 9.28.

Efter den sidste sang er flere i koret klar til mere sang, for det er en god oplevelse at synge sammen, mener en af damerne, som også har været til morgensang på stationen mandag og tirsdag.

- Jeg synger, når jeg går hjem herfra. Det er bare så dejligt.

Ventesalen var fyldt op, da et par hundrede sangere - heraf 150 skolelever - deltog i den første morgensang på Langå Station.
Annonce

Det er rørende

Alle aldre har deltaget i sangen, og torsdag blev ventesalen fyldt af barnestemmer: Først kom dagplejen på besøg, og om eftermiddagen var det børn fra skolens SFO, der sang for.

Forinden gik de i optog med bannere fra skolen til stationen, og efter sangen fortsatte de til Langå Sparekasse, som bød på en forfriskning som tak for sangen.

Fællessangen på Langå Station er arrangeret af Louise Svane og Langå Stationsforening, som står bag byens nye musik- og kultursted i stationsbygningen, Station K.

- Det er bare gået rigtig godt, og det er vildt dejligt, at det er blevet så godt modtaget. Jeg synes, det er rørende. Det er alle aldre, der kommer - og så er der flere gengangere, siger Louise Svane, som er ret imponeret over Langås borgere.

- Der er utroligt mange sangkræfter her, fastslår hun.

Der kan meget vel blive brug for dem igen, for Louise Svane har planer om at gentage fællessangen på Langå Station - måske til december. Måske i en anden form.

- I denne uge slog vi tonen an i Langå Stations ventesal. Hvem ved, om vi en dag står på perronen? Hvem ved, om vi en dag tager toget til Ulstrup, Bjeringbro eller Randers og synger sammen med dem? Disse små lokalsamfund kan noget helt særligt: Her bakker vi op og står sammen. Det er en fornøjelse at være en del af.

Langå Koncertforening havde selv været med til at vælge, hvad de skulle synge onsdag morgen. Yderst til højre ses projektleder Louise Svane.
Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers FC For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalyse: Kun kynismen til forskel på Brøndby og Randers FC

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce