Annonce
Erhverv

Langå-virksomhed på eksporteventyr

Virksomheden med base i Langå har en firedelt produktion: Udstyr til griseproduktion, hestestalde, fritids- og helårshuse samt genbrugsplastproduktion, for eksempel i form af blomsterkummer og kantbånd til haven. Pressefoto
Danbox Danmark A/S har været gennem en stor udvikling, siden to nye direktører overtog forretningen i 2016. I dag eksporterer virksomheden landbrugsudstyr til Tyskland og store dele af Østeuropa. I fremtiden vil de øge aktiviteten inden for salg af færdigfabrikerede huse.

LANGÅ: Jimmi Breiner Hansen og Torben Veise Sandholm opkøbte for tre år siden virksomheden Danbox A/S i forbindelse med et generationsskifte. Siden har de nye ejere strømlinet markedsføringen af virksomheden og udviklet betragteligt på nye eksportmarkeder.

Målet for virksomheden er, at de vil tredoble omsætningen i løbet af de næste tre-fem år i forhold til dengang de overtog forretningen i 2016.

Det første fokusområde for de to nye direktører var at dele forretningen op i fire enheder. Virksomheden med base i Langå har en firedelt produktion: Udstyr til griseproduktion, hestestalde, fritids- og helårshuse samt genbrugsplastproduktion, for eksempel i form af blomsterkummer og kantbånd til haven.

- Landbrugsdelen, hestestaldene og fritids- og helårshusene er baseret på samme idé. Her er produkterne alle færdigproducerede på vores fabrik, før de bliver leveret til kunden, siger Torben Veise Sandholm.

Genbrugsplastproduktionen er baseret på opkøb af genbrugsgranulat, som bliver til plader og siden anvendt i andre produktioner, blandt andet landsbrugsdelen og til haveudstyr til private.

- Målet med at opdele virksomheden i enheder var at sørge for, kunderne fandt det, de gik efter. Vi fik hurtigt lavet en hjemmeside, der passede til. Før var problemet, at Fru Hansen, som skulle købe sommerhus, endte med at sidde og kigge på grisebokse, siger Torben Veise Sandholm.

Danbox Danmark A/S

Virksomheden har base i Langå og producerer udstyr til griseproduktion, hestestalde og har genbrugsplastproduktion.

For et år siden blev selskabet Danbox Living Aps oprettet. Det står for virksomhedens produktion af færdigfabrikerede huse.

Virksomheden eksporterer landbrugsudstyr til Tyskland, Rumænien, Slovakiet, Ukraine og Hviderusland samt plast til England.

Virksomheden blev grundlagt i 1994 og har 25 medarbejdere.

Eksporteventyr i Europa

Særligt på landbrugsområdet har salget udviklet sig stærkt. Fra de nye ejere overtog i 2016 gik bruttofortjenesten på landbrugsdelen op fra seks mio. kroner til næsten en fordobling i 2017. Efter 2017 er der imidlertid et fald på ca. 30 procent.

- Sådan kører det i landbrugsdelen. Det er en bakkedal, hvor indtjeningen går op og ned, alt efter hvor meget landmændene kan få for deres grise, og hvordan høsten har været, siger Torben Veise Sandholm.

Virksomheden har dog fået hul igennem til eksportmarkedet, hvilket også var et af målene i 2016. I dag sælger man landbrugsudstyr i Tyskland, Rumænien, Slovakiet, Ukraine og Hviderusland og leverer desuden genbrugsplast til det engelske marked.

- Vi er kommet mere ud over stepperne. Landbruget i Danmark er så svingende fra de høje skyer og helt ned i kulkælderen, så vi er nødt til at sprede risikoen noget bredere, siger direktøren.

Siden 2016 har virksomheden deltaget i den tyske EuroTier-messe, der er verdens ledende handelsmesse for dyreproduktion. Jimmi Breiner Hansen og Torben Veise Sandholm kan se, at der kommer flere kunder herfra.

Virksomheden har også gjort meget for at være mere til stede i landmændenes organisationer. Den er blandt andet med i Danske Svineproducenter og Danish Farmers Abroad, som er en forening for danske landbrugsselskaber i udlandet.

- Vi prøver at søge derhen, hvor landmændene er. Både for at vide, hvad de interesserer sig for, men også for at gøre vores hoser grønne over for dem, siger Torben Veise Sandholm.

Annonce

Færdigfabrikerede huse til salg

Et andet stort fokusområde har været produktudvikling. I forhold til landbruget har de udviklet på deres klimapavilloner til smågrise.

Pavillonerne anvendes til at afskærme smågrise i mindre områder for at sikre, at flere overlever. Her har de blandt andet arbejdet med styring af pavillonernes varme, luft og udluftning og generelt fokuseret på de mere tekniske dele af produktet.

- Det unikke ved vores produkt er, at det er til helt små grise, og overlevelsesgraden for smågrise er høj i en pavillon som vores. Det er en lukket lille enhed på 90 kvadratmeter fremfor kæmpestore stalde på flere tusinde kvadratmeter, siger Torben Veise Sandholm.

Produktet gør en stor forskel for landmændene, fordi overlevelse af smågrise er så vigtig for deres forretning og effektivitet.

Selvom landbrugsdelen af produktionen er en vigtig spiller for Danbox, ser direktøren også fremtidige muligheder et andet sted. Sidste år udskilte virksomheden hele husproduktionen til et nyt selskab, Danbox Living ApS. Virksomheden har de samme direktører, men har base i Holstebro.

- Vi kunne se, at enten skulle man dyrke husene, eller også skulle man helt lade være med det. Man kan ikke drive en forretning på at sælge tre-fem huse om året, fortæller Torben Veise Sandholm.

Hans ambition for fremtiden er, at deres husproduktion skal være lige så stor som deres landbrugsdel.

- Vi kan se flere muligheder på husdelen. I griseproduktionen er der et bestemt antal landmænd. Der kan også være krisetider i husproduktionen, men du kan lave rigtig mange forskellige typer boliger, hvilket vil sige mange forskellige slags kunder, siger Torben Veise Sandholm.

Et færdigfabrikeret hus er på vej. Sidste år udskilte virksomheden hele husproduktionen til et nyt selskab, Danbox Living ApS, med base i Holstebro. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce