Annonce
Randers

Langås nye stibro indviet med massivt besøg

Borgerne mødte talstærkt op søndag til indvielse af den nye bro i Langå. Foto: Anne Myrup Pedersen
Masser af mennesker fik søndag trykprøvet den nye gangbro, der slynger sig over skinnerne i Langå. Broen blev indviet, den røde snor blev rykket over, og der var taler og sang og hyggelig komsammen bagefter.

Langå: Så er gangbroen over skinnerne ved Langå Station behørigt indviet. Det skete søndag med masser af mennesker, borgmestertale, overrivning af rød snor, sang og taler.

En bro, der har været talt om i mands minde, og som borgerne har savnet. Nu er den her, og man kan vist roligt sige, at den nye stibro blev eftertrykkeligt trykprøvet, for alle gæsterne til indvielsen gik over den. Lidt forsigtigt, ganske vist, for et skilt forkyndte: "Glat i vådt føre", så mange lod lige fødderne skride prøvende henover den blå belægning, og ja, der var lidt glat, så overgængerne passede godt på.

En af byens borgere, Rie Braard, der har boet i Langå i nogle og 30 år, udtrykte tilfredshed med broen:

- Det er et kæmpe potentiale for byen, fordi broen binder byen sammen. Dem, der bor på den anden side, kan nu smutte over, og det, der før var en død ende i Bredgade, er nu pludselig blevet til en del af en rundtur. Jeg tror, at det vil give et helt andet liv til den ende af byen, og det vil også være godt for campingpladsens gæster, siger Rie Braad, inden hun med en smuk, lys sangstemme synger med på Langå-sangen fra 2018, 2Jorden synger i Langå", skrevet af Louise Svane og Martin Ottosen.

Borgmester Torben Hansen (S) instruerer nogle af Langås yngste borgere i at hive den røde snor over, så gangbroen kan blive behøringt indviet. Foto: Lone Hammer Sørensen

Langå bindes tættere sammen

I borgmester Torben Hansens (S) tale, lagde han ikke skjul på, at han syntes, at det er et fint resultat med den nye bro:

- Efter en skøn tur gennem Egeskoven står vi nu foran stibroen. Når man tænker over det, er det faktisk fantastisk, at vi lige om lidt officielt binder Langå endnu tættere sammen. Nogle vil også sige langt om længe, allerede i 1928 blev der talt om det første gang, og i 1952 blev det lidt mere alvorligt. Ting tager tid, men resultatet er så godt, lød det fra borgmesteren, mens forsamlingen stod og skuttede sig i kulden, som de tændte fakler, placeret i jorden, ikke kunne jage på flugt.

- Der er heller ikke nogen tvivl om, at det bliver en rigtig stor gevinst for byen, ikke kun for jer, der bor i byen, men også for pendlere, turister og andre besøgende. Nu er der nem og lovlig adgang fra Skovlyst til stationen. Egeskoven og den smukke å-natur kommer tættere på den sydvestlige ende af Langå. Det bliver nemmere for skolebørn, og turister kan stå af toget og tage ned for at fiske, nyde Egeskoven, sagde Torben Hansen, inden han takkede alle, der havde gjort dagen mulig og derefter instruerede byens børn i, hvordan de kunne rykke den røde snor over og indvie broen.

Fællessang og hygge på broen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Taler og sange var der flere af, da den nye bro blev indviet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Den nye bro holdt til rigtig mange mennesker på én gang. Foto: Anne Myrup Pedersen
Mange mener, at den nye bro et er stort aktiv for Langå, der nu er bedre bundet sammen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Talerstolen var lidt utraditionel. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce