Annonce
Norddjurs

Lang behandlingstid får konsekvenser: Rema 1000-byggeri forsinket i op mod fem måneder

Bygningerne på den gamle Stark-grund på Vestergade i Auning har sygnet hen, siden tømmerhandlen forlod byen tilbage i 2012. Men forhåbningen er, at nedrivningen af byningerne kan påbegyndes inden sommerferien. Arkivfoto: Bo Hovgaard
Den norske discountkoncern, Rema 1000, forventede i foråret 2018 at kunne byde indenfor i en spritny butik i Auning i sensommeren 2019. Men nu ser det ud til, at byens borgere må vente lidt længere end det.

Auning: Den har efterhånden været længe ventet.

Men noget tyder på, at borgerne i Auning og omegn må væbne sig med tålmodighed en rum tid endnu, før de kan boltre sig i en nybygget Rema 1000 på Vestergade.

Det står klart, efter den absolut sidste indsigelsesfrist i forhold til den nye lokalplan og tilhørende kommuneplantillæg for området omkring adressen Vestergade 46c udløb for ganske få dage siden.

- Det har taget længere tid at få lokalplanen godkendt, end vi lige havde regnet med. Derfor kan vi ikke nå at blive klar til åbning af vores butik i Auning i sensommeren, som ellers var vores oprindelige hensigt, siger Stephan Sørensen, der er direktør i Rema 1000 Butiksudvikling, som står for planlægningen og etableringen af discountkædens nye butikker.

Annonce

Ny målsætning i spil

Den nye lokalplan gør det muligt for den norske discountkæde at opføre en ny dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter samt en parkeringsplads til mindst 48 biler på adressen Vestergade 46c.

Men på baggrund af den forsinkede godkendelse, har Rema 1000 været nødt til at revurdere sine planer om en snarlig åbning. Derfor er den nye målsætning ifølge Stephan Sørensen at opføre butikken, så den er klar til indvielse på denne her side af nytår.

- Generelt set tager det cirka tre en halv til fire måneder at bygge en butik fra det tidspunkt, man går i jorden. Herudover skal den nødvendige projektering og byggetilladelse på plads, hvilket snildt kan tage yderligere en måned. Men fra vores side har vi et stort ønske om, at vi gerne vil åbne butikken i Auning i år, siger direktøren i Rema 1000 Butiksudvikling.

Ventetid på nedrivning

Der er på nuværende tidspunkt otte måneder tilbage af 2019, og derfor burde det som udgangspunkt være muligt at nå at få den nye butik i Auning opført før kalenderen siger 2020.

Men fordi sommerferien er lige om hjørnet, er Rema 1000 Butiksudvikling og discountkædens projektsamarbejdspartner, Aarhus Innovater efterhånden ved at have lidt travlt, hvis det skal lykkes dem at nå i mål inden årsskiftet, forklarer Stephan Sørensen.

- Hvis den målsætning skal blive til virkelighed, så skal nedrivningen af den gamle Stark-bygning på grunden begynde inden sommerferien, siger Stephan Sørensen

Men hvad den del af planlægningen angår, er man ifølge udviklingschef Andreas Bagunck fra Innovater også ramt af, at ting tager tid.

- Lige nu er vores problem, at der i Norddjurs Kommune er 10 ugers behandlingstid på at få en nedrivningstilladelse. Men vi håber at få den i hus inden for den næste måned, så vi kan komme i gang med at fjerne den eksisterende bygning, siger udviklingschefen.

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune vedtog den nye lokalplan for Vestergade i Auning 22. marts i år

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce