Annonce
forside

Langfingrede kabeltyve trodsede ekstra patruljering

Banedanmark ærgrer sig over, at togrejsende igen bliver forstyrret af et nyt kabeltyveri torsdag morgen. En ekstra patruljering i samarbejde med politiet afholdt ikke tyve fra at slå til igen.

Langfingrede kabeltyve gjorde igen livet surt for mange togrejsende torsdag morgen.

Annonce

Denne gang gik det udover kobberkabler ved Brøndby Strand. Det betød, at der torsdag morgen ikke kørte tog mellem Hundige og Åmarken på Køge Bugt-banen.

Banedanmark har ansvaret for skinner og kabler, og sektionschef Claus Christiansen ærgrer sig over morgenens tyveri af 50 meter kabler.

»Det er rigtig irriterende og giver nogle gener for passagerne igen i dag, dog ikke så store som i går (onsdag, red.), siger Claus Christiansen med henvisning til onsdagens kabeltyveri ved Åmarken nær København, der udfordrede togtrafikken store dele af dagen.

Banedanmark har i samarbejde med politiet øget patruljeringen ved skinnerne, men uden resultat.

»Vi har lavet en del ekstra patruljering ved siden af og på sporene det meste af aftenen og natten, men desværre gav det ikke bonus,« siger Claus Christiansen.

Han erkender, at torsdagens kabeltyveri næppe er det sidste af slagsen.

»Vi må forvente, at tyvene bliver ved, indtil vi får fanget dem,« siger sektionschefen.

Og selv om Banedanmark arbejder på at skifte kobberkablerne ud med aluminiumskabler, er tyvene ikke altid klar over det.

»De klipper kablerne alligevel, og når de så opdager, det er alukabler, så smider de dem. Men det er jo det samme arbejde for os med at reetablere kablerne,« siger Claus Christiansen.

Siden fredag har der været en række tyverier af kabler i hovedstadsområdet. Natten til onsdag blev der stjålet omkring 300 meter kabler ved Åmarken Station, hvilket er det største af de seneste dages kabeltyverier.

DSB oplyser torsdag morgen, at S-togstrafikken så småt er ved at komme i gang igen. Alle S-tog forventes at følge køreplanen igen fra cirka klokken 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce