Annonce
Randers

Langt fra kun ældre og svage indlægges - heller ikke i Randers

Endnu er der ledig kapacitet i Randers til nye smittede med coronavirus, og hospitalsdirektør Jonas Dahl håber og tror, at man kan holde stigningskurven i ave og undgå kaos og overbelastning på det lokale sygehus. Foto: Annelene Petersen
Hospitalsdirektør Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers, bekræfter, at også blandt de covid-19-ramte patienter i Randers er aldersspredningen stor.

Randers: I en video på blandt andet Aarhus Universitetshospitals facebookside har professor, dr. med. Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, været ude at advare specielt unge om, at hvis man smittes med coronavirusset og får covid-19, kan sygdomsforløbet være endog meget voldsomt også hos yngre og ellers raske mennesker.

- De patienter, vi nu har indlagt i respirator på intensivafdelingen, er fortrinsvis raske, yngre eller midaldrende personer i alderen 25 til 70 år, siger Lars Østergaard blandt andet i videoen.

Det er med andre ord langt fra kun de ældre og svagelige, som er i risiko for at blive alvorligt syge af virusset, der i denne tid hærger hele verden. Og Lars Østergaard bruger oplysningen om alderssammensætningen blandt de indlagte smittede til at minde om vigtigheden af at følge myndighedernes anbefalinger. Det handler nemlig ikke blot om at passe på familiens gamle og svage, men i høj grad også om at passe på sig selv og alle, man omgiver sig med.

Annonce

Samme mønster i Randers

På Regionshospitalet Randers har der indtil nu kun været indlagt ganske få covid-19-smittede på intensivafdelingen, men ser man på alle indlagte med sygdommen, svarer aldersspredningen til den, som professor Lars Østergaard beskriver fra Aarhus Universitetshospital.

Det oplyser hospitalsdirektør Jonas Dahl og minder samtidig om, at når man bliver indlagt, så er det fordi, man er alvorligt syg. Han fortæller videre, at man nok også har mere travlt på regionshospitalet, end de daglige opdateringer på antal indlagte kunne tyde på. Mandag var der således registreret seks indlagte med covid-19 mod syv dagen før.

- Men vi får faktisk mange patienter ind hver dag. En stor del af dem sendes imidlertid hjem igen, fordi man vurderer, at det ikke er nødvendigt med en indlæggelse, siger Jonas Dahl.

Han glæder sig dog - ligesom Lars Østergaard - over, at der synes at være grund til forsigtig optimisme.

- Indlæggelserne stiger i antal, men endnu ganske lidt for hver dag. Og så vidt jeg er orienteret, skal vi også stadig regne med, at presset på sygehusene bliver stort. Blot ikke så stort, som det kunne være blevet uden myndighedernes og regeringens mange tiltag og uden danskernes villighed til at følge anvisningerne, siger Jonas Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce