Annonce
Danmark

Lav vandstand i Sortedams Sø

Søfuglene kan være landfaste i vandkanten. Foto: Thomas Frederiksen
Reparation og vedligeholdelse af renseanlæg i Emdrup har medført lav vandstand i Søerne denne sommer
Annonce

For to år siden var der store stykker med jorden i kanten af Søerne. Dette skyldtes især den langvarige hedebølge i 2018 med nærmest to-tre måneders uafbrudt tørke.

Sådan har det ikke været i år, tværtimod har vi ikke savnet vand denne sommer. Alligevel er der lav vandstand i Søerne, og fuglene kan holde til på jordflader i Sortedams vandkant.

Annonce

Reparation i Emdrup

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune oplyser, at den lave vandstand skyldes et reparations- og vedligeholdelsesarbejde på renseanlægget ved Emdrup Sø, hvor vandet til søerne kommer fra. Dette arbejde har stået på siden midten af marts.

- Der kommer ikke vand ud i søerne fra renseanlægget, mens arbejdet står på, og det har betydet en midlertidig lavere vandstand, skriver forvaltningen i en skriftlig kommentar og fortsætter:

- I perioden er der ikke blevet ledt vand til søerne fra renseanlægget. Arbejdet har været nødvendigt for at sikre rent vand til søerne og er desværre trukket ud på grund af coronanedlukningen.

Vandet i Søerne kommer fra Utterslev Mose og Emdrup Sø og bliver ledt af Ladegårdsåen og Lygteåen til det centrale København.

Annonce

Kommune: God kvalitet

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer, at der snart kommer gang i vandgennemstrømningen igen, men har ikke et konkret svar på, hvornår det skønnes at ske.

- Det er endnu ikke muligt at sige, hvornår der igen kan ledes vand til søerne, men der arbejdes på højtryk, og det forventes at ske i nær fremtid.


Det er endnu ikke muligt at sige, hvornår der igen kan ledes vand til søerne, men der arbejdes på højtryk


Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser, at de løbende fører tilsyn med De Indre Søer, som udover Sortedam består af Peblinge og Sankt Jørgens Sø.

- Ved det seneste tilsyn for en uge siden, var søvandets sigtbarhed og vandkvalitet god. Her måltes god sigtbarhed i søvandet, ligesom vandkvalitet og iltindhold ser pænt ud i betragtning af, at vi er i inde i varmeperioden, hvor der naturligt vil være opblomstring af planteplankton og vandplanter, skriver de.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce