Annonce
Debat

Ledelse eller administration?

Annonce

Læserbrev: Den totale stilhed indfandt sig i min stue under og efter udsendelsen torsdag aften om plejehjemmet ”Huset Nyvang”.

Hvordan kunne det komme så vidt og uden almindelige borgeres kendskab?

Jeg kan på ingen måde forestille mig, at lederen på Nyvang var bekendt med situationer, som blev vist i TV2. Umiddelbart er det nok lederens rolle, der er forandret over længere tid, der kan være en del af problemet.

Lederens tid er delt af administration og ledelse af arbejdspladsen, og det ser ud til, at mere og mere af tiden bruges til at honorere politikernes og forvaltningens krav om udfyldning af skemaer, dokumentation, omstrukturering og effektivitetskrav med mere samt gå til utallige møder.

Generelt har jeg aldrig været tilhænger af store enheder, det være sig plejecentre, skoler og institutioner generelt, for derved mister lederen overblikket, og nogle subkulturer risikerer at blive fremherskende.


Det ser ud til, at mere og mere af tiden bruges til at honorere politikernes og forvaltningens krav om udfyldning af skemaer, dokumentation, omstrukturering og effektivitetskrav med mere samt gå til utallige møder.


Ifølge tv-udsendelsen ser det ud til, at subkulturer som ”dovenskab”, ”manglende empati”, ”manglende faglig viden”, ”springen over, hvor gærdet er lavest” dominerede de klip, TV2 viste.

Lederen bør være en del af normeringen på måske 25 procent optrædende på alle vagtteam over ugens syv dage og være med, når nye medarbejdere oplæres i plejen.

Modargumentet vil være, at de så ikke når at administrere alle de tiltag, forvaltningen sender i en lind strøm til ledelseskontoret. Og ja, her bør lederen så vægte, hvad der er vigtigst at bruge tiden på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce