Annonce
Randers

Leder af vaccinationscenter: Håber at have vaccineret alt hospitalspersonale første gang inden påske

Ledende overlæge Bent Windelborg Nielsen er optimistisk omkring vaccinationen af hospitalspersonalet på Regionshospitalet Randers. Foto: Annelene Petersen
På Regionshospitalet Randers er de godt i gang med at vaccinere frontpersonalet. Ledende overlæge ved vaccinationscenteret, Bent Windelborg Nielsen, uddyber, at det blandt andet skyldes de ekstra doser, der kan trækkes ud af ampullerne med vaccine.
Annonce

Vaccinationen af personalet på Regionshospitalet Randers går fremad. Faktisk håber lederen af vaccinationscenteret, Bent Windelborg Nielsen, at kunne have vaccineret alle ansatte, der ønsker en vaccine, første gang inden påske, udtaler han til avisen.

Det er blandt andet de ekstra doser, personalet trækker ud af vaccinerne, der er skyld i udviklingen.

- Vi får vaccinen i ampuller med fem doser, men vores personale kan i de fleste tilfælde strække det til op til syv doser, forklarer Bent Windelborg Nielsen, der er leder af vaccinationscenteret på Kirketerpsvej.

Han påpeger, at det er en stor fordel, at vaccinationscenteret ligger på sygehuset, fordi det gør det en del lettere at tilkalde folk med kort varsel, hvis der skulle være ekstra doser til rådighed.

Bent Windelborg Nielsen forklarer, at når vaccinen først er taget ud af køleskabet, kan den ikke køles ned igen og skal derfor bruges, inden der er gået seks timer. Dog skal vaccinen, efter den er trukket op i sprøjten, helst bruges, inden der er gået en halv time.

- Så der er ikke tid til at ringe til nogen, der render rundt nede i byen. Det skal være nogen, der er tæt på, når de her ekstra doser skal uddeles, udtaler den ledende overlæge.

Det er også derfor lidt mere lavpraktiske faktorer, der har bestemt, hvem der har fået del i de ekstra doser. Man skal, kort sagt, have været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

- Hvis man ikke har været på arbejde, mens der har været ekstra vacciner til rådighed, har man i sagens natur ikke fået tilbudt en, uddyber lederen af vaccinationscenteret.

Dog fastholder han, at man de på de fleste afdelinger er rigtig langt med vaccinerne, og at nogle afdelinger er rigtig tæt på at være færdige trods de tekniske problemer med booking-systemet i starten.

Tilbuddet af vaccination med ekstra doser er et supplement til den planlagte vaccination af sundhedspersonalet i Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce