Annonce
Randers

Leder af vaccinationscenter Randers ærgrer sig over kritik: - Det er bestemt ikke et generelt billede

Bent Windelborg Nielsen, leder af vaccinationscenter Randers, mener ikke, at forholdene giver anledning til generel kritik. Problemsnakken er ifølge ham møntet på få tilfælde. Arkivfoto: Annelene Petersen
Borgere har kritiseret forholdene i vaccinationscentret på Regionshospitalet Randers, men leder Bent Windelborg Nielsen afviser, at de kritiske røster er et generelt billede. Problemerne er rettet til, lyder det fra vaccinationslederen.

Randers: For mange mennesker med for lidt afstand, kødannelse og administrativt kaos.

Sådan lød kritikken fra borgere i fredags til TV2 Østjylland mod vaccinationscentret på Kirketerpsvej ved Regionshospitalet Randers.

Flere borgere havde henvendt sig til mediet med dårlige oplevelser i vaccinationscentret, og det ærgrer overlæge Bent Windelborg Nielsen, der leder vaccinationscenteret sammen med Nina Østergaard.

Annonce


I de massive frostgrader lod vi flere komme ind, så de ikke skulle stå og fryse udenfor, og så har vi enkelte dage oplevet, at der er kommet mange, som ikke har bestilt en tid.

Bent Windelborg Nielsen, leder af vaccinationscenter Randers


Han erkender, at der har været dage med kø-problemer og for mange mennesker på opholdssteder, men ifølge Bent Windelborg Nielsen står kritikken ikke mål med det generelle billede af vaccinationsoplevelsen i centeret.

- Vi startede fra nul på meget kort tid, og der har været problematiske dage, men det er bestemt ikke mit generelle billede. Vi har prioriteret at få vaccineret flest muligt, hurtigst muligt, og så har vi måske gået lidt på kompromis med komforten. Men vi gør alt, hvad vi kan, for vi kan godt forstå, at det er strabadserende for ældre borgere og gangbesværede at møde op til en vaccination, fortæller Bent Windelborg Nielsen.

Kulde og bestillingskaos

Ifølge centerlederen var der store køproblemer lige efter nytår, men det er ikke længere tilfældet.

Han genkender dog kritikken af, at der har været for mange mennesker på for lidt plads inde på gangene de seneste uger.

Problematikken har dog sine årsager.

- I de massive frostgrader lod vi flere komme ind, så de ikke skulle stå og fryse udenfor, og så har vi enkelte dage oplevet, at der er kommet mange, som ikke har bestilt en tid. De har måttet henvende sig til vores sekretær, hvilket har skabt unødig kø. Alternativet var at sende dem hjem uden afklaring, men det ønskede vi ikke, fortæller centerlederen, der fastslår, at bestillingskaosset er tæt på udryddet.

- Det er blevet nemmere at se, om man har en tid eller ikke har en. Det er meget få, der kommer nu, som ikke har en tid, lyder det.

Annonce

Én henvendelse

Vaccinationscenteret har kun modtaget én henvendelse om at forbedre forholdene, og opfordringen er ekspederet.

- En borger har ønsket en håndfri indgangsdør, og den er bestilt. Desværre er der ventetid i de her tider, men vi forsøger at lytte og hjælpe, hvis oplevelsen ikke er fem minutter i kø og så videre, som det oftest er, siger Bent Windelborg Nielsen.

Også en yderligere indgang skal tages i brug for at forbedre vaccineekspeditionen.

- Den nuværende indgang med elevator, som er tættest vaccinationsrummet, bliver kun til gangbesværede, og så etablerer vi en ny indgang for almindeligt gående, som kommer ind i et venterum med god plads, indtil de bliver kaldt ned til vaccinationen. Derudover vil der være en medarbejder til at guide ved tvivl, siger Bent Windelborg Nielsen.

Kan du garantere, at der ikke er fare forbundet med at besøge vaccinationscentret på Kirketerpsvej?

- Det er garanteret ikke farligt at besøge vaccinationscentret, men jeg kan ikke love, at der aldrig opstår problemer igen. Kommer der rigtig mange på samme tid, kan der opstå kø, lyder det fra Bent Windelborg Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Randers FC henter et point i Herning

Annonce