Annonce
Randers

Ledig over 30? Nu kan du få SOSU-hjælperuddannelse med voksenløn

Formand for Beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune, Ellen Petersen (S), har store forhåbninger til det nye uddannelsesprojekt for ledige. Foto: Randers Kommune
Beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune vil slå to fluer med et smæk. De vil få ledige ud på arbejdsmarkedet med en SOSU-hjælperuddannelse. Det skal samtidig gøre noget ved den fremtidige mangel på netop denne erhvervsgruppe.

Randers: Tirsdag 20. august vedtog beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune et projekt, der skal sikre flere uddannede SOSU-hjælpere. Ledige i kommunen, som har svært ved at finde et job, får nu tilbud om en social- og sundhedshjælperuddannelse med voksenløn.

- Der er et stort behov for flere uddannede social- og sundhedshjælpere, som kan søge de ledige stillinger. Færre søger uddannelsen, og der skal jo være nogen til at pleje os, når vi bliver ældre, fortæller formand for beskæftigelsesudvalget, Ellen Petersen.

- På den måde bliver vi nødt til at tænke lidt ud i fremtiden, siger hun.

Uddannelsestilbuddet retter sig især mod dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere over 30 år, som søger en faglig opgradering for at få hul igennem til arbejdsmarkedet. De ledige, som tager imod tilbuddet, kan få voksenelevløn under hele uddannelsen.

- Jeg tror på, at det her kan lykkes, siger Ellen Petersen, som glæder sig over, at hele beskæftigelsesudvalget stod sammen om projektforslaget.

Ikke tvang og påbud

Hun forsikrer, at det ikke bliver et projekt, som skal køre med tvang og påbud.

- Vi har ingen interesse i at tvinge nogen. Dem, der tager uddannelsen, skal jo selv ville det og have den rummelighed og omsorg, som den kræver, forklarer hun.

Ellen Petersen er sikker på, at der er flere derude, som gerne vil opkvalificere sig på denne måde, men som ikke har haft muligheden økonomisk. Her tror hun, at muligheden for voksenløn under uddannelsen kan gøre en stor forskel.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at opkvalificere dem, som står til rådighed for arbejdsmarkedet, slår hun fast.

Projektet bliver et samarbejde mellem Jobcenter Randers og Randers Social- og Sundhedsskole. Udgifterne fra uddannelsestilbuddet skal dækkes af de penge, som bliver sparet på ydelser til de ledige, som kommer i uddannelse.

Sagen skal behandles i omsorgsudvalget og økonomiudvalget, inden det endeligt skal behandles i byrådet 9. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Live: Muligt Randers-straffe tjekkes af VAR

Annonce