Annonce
Randers

Ledige træder ind på arbejdsmarkedet som varme hænder

9. december fik de første kandidater meddelelsen om, at de er optaget på SOSU-hjælperuddannelsen og kan starte i grundforløb til januar. Efter 14 måneder skiftevist på skolebænken og i elevpraktik kan de kalde sig social- og sundhedshjælpere. PR-foto
I Randers vælger ledige nu at uddanne sig til social- og sundhedshjælpere. Det sker, efter at Randers Social- og Sundhedsskole tilbyder et nyt uddannelsesforløb til jobsøgende over 25 år.
Annonce

Randers: For at imødekomme den stigende efterspørgsel efter varme hænder i sundhedsvæsenet nu og i fremtiden optager den nye SOSU-hjælperuddannelse nu de første studerende, efter at Randers Byråd vedtog projektet 9. september.

- Vi er glade for den store interesse, der har været for uddannelsen. Det viser, at vi har en masse borgere, som ser værdien i at vælge en karriere, hvor de gør en stor forskel for mange mennesker. Det er positivt, at vi med samme initiativ finder plads til ledige på arbejdsmarkedet samtidig med, at vi sikrer flere varme hænder, siger Ellen Petersen, formand for beskæftigelsesudvalget i Randers.

Mandag 9. december fik de første kandidater meddelelsen om, at de er optaget på SOSU-hjælperuddannelsen og kan begynde i grundforløb til januar.

Efter 14 måneder på skolebænken og i elevpraktik kan de kalde sig social- og sundhedshjælpere. De kommer fra et indledende uddannelsesmodul, og de vil blive tilbudt voksenlæringstilskud under hele forløbet.

Annonce

Vellykket samarbejde

- Projektet giver mulighed for, at ledige kan skifte branche til et område, hvor der er mange jobmuligheder. Når de er færdige efter endt uddannelse, kan de se frem til masser af arbejdspladser, der står klar til at tage imod faglærte medarbejdere. Projektet er et eksempel på et vellykket samarbejde på tværs af uddannelsesinstitutioner og flere af kommunens forvaltningsområder, siger Steinar Eggen Kristensen, direktør for Social og Arbejdsmarked i Randers Kommune.

Ifølge FOA skal der tiltrækkes 40.000 social- og sundhedsmedarbejdere på landsplan de næste 10 år for at fastholde den nuværende velfærd.

Uddannelsesprojektet i Randers begynder samtidig med, at regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til, hvordan man uddanner og ansætter flere social- og sundhedsmedarbejdere og sikrer et bedre arbejdsmiljø i sundhedsvæsenet og ældreplejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce